Afyon deprem bölgesi mi? Afyonkarahisar'da fay hattı var mı?

Afyon deprem bölgesi mi? Afyonkarahisar'da fay hattı var mı?

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde 03.14 saatlerinde yaşanan 4.4 büyüklüğündeki deprem korkuttu. Afyon deprem risk haritası ise yaşanan sarsıntı sonrasında yeniden gündem oldu. Peki, Afyonkarahisar'da fay hattı var mı?

Gündem

13.10.2024, 10:19

Kandilli Rasathanesi'nden alınan son bilgilere göre; 13 Ekim'de saat 03.14 sıralarında Afyonkarahisar'in Sinanpaşa ilçesinde 4.4 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Depremin çevre il ve ilçelerden de hissedildiği kaydedilirken yaşanan sarsıntı ile birlikte Afyon deprem risk haritası yeniden gündem oldu.

KYK burs başvurusunda yanlış (yalan) bilgi verilince ne olur? Cezası var mı? KYK burs başvurusunda yanlış (yalan) bilgi verilince ne olur? Cezası... Haberi Görüntüle

AFYON DEPREM BÖLGESİ Mİ?

Türkiye deprem risk haritasına göre; Afyon 1., 2., 3. derece riskli deprem bölgesinde yer almaktadır. 

Üçüncü derece riskli iller arasında; Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir bulunmaktadır.

Afyon Deprem

Afyonkarahisar, güneybatı Türkiye'nin genişlemeli tektonik bölgesinde yer aldığından Akşehir-Simav Fay Sistemi (ASFS) bölgenin depremselliği yüksek kuşaklarından birisi konumundadır. Bu tektonik hat üzerinde geçmiş yıllarda ok sayıda yıkıcı deprem meydana gelmiştir.

Simav fay sistemi, güneydoğuda Karaman ile kuzeybatıda Balıkesir'in Sındırgı ilçeleri arasındadır. Balıkesir'den başlayarak Simav üzerinden Afyonkarahisar'a doğru gelen, buradan Akşehir'e giden Akşehir-Simav Fayı, Afyonkarahisar merkezine yakın Gazlıgöl Fayı ve Erkmen Fayı vardır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading