Yandex Metrica

Sitede Ara

AK Partili Hamza Dağ, Özgür Özel'in SGK borcu yalanını çürüttü: 'Beyhude nutuk çekmeyi bırakmalı'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) borcu olan belediyelerin borçlarının ödeneklerinden kesilmesine tepki göstermesinin ardından SGK'ya en fazla prim borcu olan ilk 5 belediyenin CHP yönetiminde olduğu ortaya çıktı. 

Gündem

26.07.2024, 09:05

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçlarının ödeneklerden kesilmesine tepki göstererek en fazla SGK borcu olan belediyeleri AK Parti'den devraldıklarını iddia etmişti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ çürüttü. Dağ "Bu 5 belediyenin tamamı bir önceki dönemde de CHP tarafından yönetilmiştir. Üçünü ise AK Parti, neredeyse hiç yönetmemiştir." ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK en fazla prim borcu olan ilk 5 belediyeyi açıkladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in belediyeleri AK Parti'den devraldıklarını öne sürdü.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Özel'in asılsız iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Hamza Dağ "Bu 5 belediyenin tamamı bir önceki dönemde de CHP tarafından yönetilmiştir. Üçünü ise AK Parti, neredeyse hiç yönetmemiştir." açıklamasında bulundu.

İngiltere'nin 'silah ambargosu' kararı İsrail'i çıldırttı! İsrail'den ilk açıklama geldi! İngiltere'nin 'silah ambargosu' kararı İsrail'i çıldırttı! İsrail'den ilk açıklama geldi! Haberi Görüntüle

SGK'YA EN FAZLA BORCU OLAN 5 BELEDİYE CHP'DE

Dağ sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Bugün CHP Genel Başkanı Özgür Özel, en fazla SGK prim borcuna sahip 5 belediyenin AK Parti'den devraldıkları belediyeler olduğunu ifade etmiştir.

Ancak işin gerçeği, Sn. Özgür Özel'in ifade ettiği gibi değildir. SGK'ya en çok borcu olan 5 belediye sırasıyla

-Ankara

-İzmir

-İstanbul

-Adana

-Şişli Belediyesi

şeklindedir.

Bu 5 belediyenin tamamı bir önceki dönemde de CHP tarafından yönetilmiştir. Üçünü ise AK Parti, neredeyse hiç yönetmemiştir.

Emekli vatandaşlarımızı tamamen siyasete malzeme yapma gayesiyle hareket edenler, eğer devlete ve millete katkı sunmak istiyorsa yapmaları gereken ilk şey SGK'ya olan borçlarını ödemektir.

MİT'ten Irak'ta nokta operasyon! PKK'nın iki bombacısı öldürüldü MİT'ten Irak'ta nokta operasyon! PKK'nın iki bombacısı öldürüldü Haberi Görüntüle

UYGULAMA TÜM BELEDİYELER İÇİN GEÇERLİ

Kaldı ki bu durum sadece CHP'li belediyeler için geçerli bir uygulama değildir. Türkiye'de tüm belediyeler için geçerlidir. Özel sektör ve kamu kurumları nasıl SGK borçlarını ödemekle yükümlüyse belediyeler de aynı şekilde bu borçları ödemekle yükümlüdür.

Sn. Özel hamaseti ve "Her çiftçiye traktör" yalanında olduğu gibi "Çarpıcı olsun diye" beyhude nutuk çekmeyi bırakmalı, belediye başkanlarına -eğer gücü yetiyorsa- bu borçları derhal ödeme talimatı vermelidir.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading