Yandex Metrica

Ak Partili İnan'dan Ahmet Şık'ı savunan CHP Sözcüsü Yücel'e tepki: 'İzmir, devletine düşmanlık edene sahip çıkmaz'

Ak Partili İnan'dan Ahmet Şık'ı savunan CHP Sözcüsü Yücel'e tepki: 'İzmir, devletine düşmanlık edene sahip çıkmaz'

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, TİP'li Ahmet Şık'ın provokasyonuyla TBMM'de yaşanan gerginlikle ilgili CHP Sözcüsü Deniz Yücel'in yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. İnan, "Ahmet Şık'a karşı memleketin hakkını savunan bize saldırmış Sayın Yücel. Deniz Yücel'e buradan sesleniyorum. Sen İzmirli değilsin. Sen İzmir'e layık değilsin. İzmir, devletine düşmanlık edene sahip çıkmaz." dedi.

Gündem

18.08.2024, 01:00

TBMM Genel Kurulu, dün CHP'nin "Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşmesiyle ilgili verdiği karara ilişkin genel görüşme yapılması" önergesini ele almak üzere olağanüstü toplandı. Görüşmeler sürerken TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın yaptığı uyarılara kulak asmayarak AK Partililere ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret dolu bir konuşma yaptı. Konuşma sırasında çıkan tartışmada arbede yaşanmış ve Şık yere düşmüştü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e tepki: Millete özür borcu var Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e tepki: Millete özür borcu var Haberi Görüntüle

"SÖZLÜ MERMİLERE MUKAVEMET ETMEK ZORUNDAYIZ"

TBMM'de yaşanan bu gerilimin yankıları devam ediyor. AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel'in AK Parti'yi suçlayan açıklamalarına yazılı açıklamayla tepki gösterdi. İnan, Ahmet Şık'ın TBMM Genel Kurulunda 22 yıldır Türkiye'yi yöneten parti grubuna "haysiyetsiz, terörist" dediğini hatırlattı ve Şık'ın konuşmasına gereken tepkinin verildiğini ifade etti. İnan, "Yumruktan daha ağır şeyler var. Cumhurbaşkanımıza hakaretler eden bir şahsın yaptıkları yumrukla kıyaslanamaz. Sözlü mermilere mukavemet etmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

2025'te dolar ne kadar olacak? OVP'ye göre 2025 dolar tahmini kaç TL? 2025'te dolar ne kadar olacak? OVP'ye göre 2025 dolar tahmini... Haberi Görüntüle

"CHP, DEM'LİLERE SEVEİMLİLİK YAPIYOR"

Olayların herkesin gözü önünde yaşandığını belirten İnan, kimsenin milletin kürsüsünden hakaret etmeye, tehditler savurmaya hakkı olmadığını belirtti. CHP'nin her fırsatta HDPi DEM ve TİP gruplarına sevimlilik yapmaya gayret etiğini vurgulayan İnan, Deniz Yücel'in Ahmet Şık'a bir iki cümle edecek cesareti kendinde bulamadığını söyledi. 

Tarihin seyrini değiştirecek kazı çalışması sürüyor! Göbeklitepe kadar eski... Tarihin seyrini değiştirecek kazı çalışması sürüyor! Göbeklitepe kadar eski... Haberi Görüntüle

"SEN İZMİR'E LAYIK DEĞİLSİN"

Deniz Yücel'in devlete "katil" diyenlerle dost olduğunu dile getiren İnan, "Ahmet Şık'a karşı memleketin hakkını savunan bize saldırmış Sayın Yücel. Deniz Yücel'e buradan sesleniyorum. Sen İzmirli değilsin. Sen İzmir'e layık değilsin. Sen benim hemşehrilerimin vekilliğini hak etmiyorsun. Sen Ahmet Şık'ın dostusun İzmirlilerin değil. İzmir, devletine düşmanlık edene sahip çıkmaz. Milletin kürsüsünü sahipsiz bırakmaz. 9 Eylül yaklaşıyor, dersine iyi çalış Deniz Yücel!" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading