AK Partili isimden önemli uyarı: 'Sayıları 50 milyona ulaşacak'

AK Partili isimden önemli uyarı: 'Sayıları 50 milyona ulaşacak'

Gündemdeki en önemli meselelerden bir olan sahipsiz köpek sorununa dair açıklamalarda bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, ciddi bir tehlikeye dikkat çekti. Çalışkan, önlem alınmaması durumunda sahipsiz ve başıboş köpek sayısının 50 milyona ulaşabileceğini söyledi.

Gündem

25.07.2024, 20:13

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlediği basın toplantısında Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin komisyon çalışmalarının tamamlandığını hatırlatan AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, mevcut kanunun değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Son 3 yıldaki köpek saldırılarına da değinen Çalışkan, bu süre zarfında 4 bin 200'den fazla sahipsiz köpek saldırısı gerçekleştiğini hatırlattı. 

Çalışkan, bu saldırılarda 10 kişinin öldüğünü, 2 bin 389 kişinin yaralandığını ve 6 bin 530 kişinin de mağdur olduğunu dile getirerek bu süreçte köpek saldırılarından kaynaklı 2 bin 666 trafik kazası meydana geldiğini söyledi. Türkiye'nin başıboş köpek popülasyonunun hızlı artılş nedeniyle kuduz riski ülkeler arasına girdiğini belirten Çalışkan, komisyonda görüşülen ve kabul edilen teklifin yasalaşmsı gerektiğinin altını çizdi. 

Çalışkan, mevcut durumda ülkede 4 milyondan fazla sahipsiz köpek olduğunu ve önlem alınmadığı takdirde bu sayının birkaç yıl içinde; 2030 yılında 50 milyona ulaşacağını söyledi. Halihazırda 322 hayvan barınağı olduğunu da hayırlatan Çalışkan, bu barınaklarda 105 bin köpek bulunduğunu belirtti. 

Fatih'teki sur katliamında yeni gelişme: Emniyet tek tek incelemek için topladı! Fatih'teki sur katliamında yeni gelişme: Emniyet tek tek incelemek için... Haberi Görüntüle

"KISIRLAŞTIRMA ÇÖZÜM DEĞİL"

Kısırlaştırma tartışmalarına da temas eden AK Partili vekil, kısırlaştırmanın uzun vadede popülasyon üzerinde etkili olmadığını, sürü halinde gezen hayvanların kısırlaştırılmasının saldırganlığı artırdığını vurguladı. Çalışkan, son olarak Türkiye'de uygulanan "yakala, kısırlaştır, sal" tekniğinin işe yaramadığını belirterek sahipsiz hayvanlarla ilgili dünyadaki uygulamalara dair örnekler verdi.

Merve Menteş kimdir, neden öldü? Merve Menteş kimdir, neden öldü? Haberi Görüntüle

KOMİSYONDA KABUL EDİLMİŞTİ

Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, dün TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda kabul edilmişti. Buba göre hayvan bakımevlerine alınan hayvanlardan rehabilite edilen köpekler sahiplendirilinceye kadar bu yerlerde barındırılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading