Akaryakıt fiyatlarına 3'lü zam sinyali: Benzin, motorin ve LPG fiyatlarında değişim olabilir

Akaryakıt fiyatlarına 3'lü zam sinyali: Benzin, motorin ve LPG fiyatlarında değişim olabilir

Milyonlarca araç kullanıcısına kötü haber! Son dönemlerde yükselen brent petrol fiyatları iç piyasada akaryakıt fiyatlarına zam sinyali verdi. Benzin, motorin ve LPG fiyatları sil baştan değişecek. Peki akaryakıt fiyatlarına ne kadar zam gelecek?

Ekonomi

30.05.2024, 10:16

Jeopolitik gerilimler akaryakıt fiyatlarını sert vuracak! Motorin, benzin ve otogaz fiyatarına 3'ü bir yerde zam yolda. Orta Doğu, Karadeniz ve Çin Denizi'nde bir türlü düşmeyen gerilimler brent petrol fiyatlarını uçurdu. Yükselen brent petrol fiyatları ise iç piyasa da zam dedikodularını yükseltti. 

Brent petrol fiyatları dün 1.4 yükselişle varil fiyatını 85 dolara yakın seviyeden kapattı. ABD West Texas Intermediate 80 doların üzerinde işlem görüyor.

Kızıldeniz'deki gemiye yapılan yeni saldırı, OPEC+ toplantısı öncesinde Orta Doğu'daki jeopolitik gerilimlerin artmasına yardımcı olmasıyla bugün de yükselmeye devam etti. Brent vadeli işlemleri dün yüzde 1,4 yükselişle kapattıktan sonra 85 dolara yakın yükselirken, ABD West Texas Intermediate 80 doların üzerinde işlem görüyor.

Dün Kızıldeniz'de seyreden bir gemiye ikinci kez füze isabet ederken, İsrail tankları kara harekâtı kapsamında güney Gazze kenti Refah'ın merkezine ulaştı. Petrol bu yıl Orta Doğu'daki gerginlikler ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ile müttefiklerinin üretim kesintileri nedeniyle yükseldi.

En yüksek ve en düşük ortalama maaşlara sahip ülkeler açıklandı: Türkiye'nin sıralaması merak ediliyor En yüksek ve en düşük ortalama maaşlara sahip ülkeler açıklandı:... Haberi Görüntüle

AKARYAKIT FİYATLARINA ZAM SİNYALİ

Brent petrol fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulunan DNB analistleri, "Kızıldeniz'de bir gemiye yapılan yeni saldırı Orta Doğu'daki jeopolitik gerilimleri güçlendirirken, iki küresel ham petrol göstergesi bu nedenle zemin kazanıyor." dedi.

Ayrıca Energi Danmark'taki analistler, "Piyasa bir bütün olarak OPEC ve müttefiklerinin (başta Rusya olmak üzere) mevcut üretim sınırlama anlaşmasının uzatılması konusunda anlaşmasını bekliyor" ifadelerini kullandı.

Son dönemlerde artan jeopolitik gerilimler brent petrol fiyatlarını yukarı yönlü revize ederken, içi piyasada sektör kaynakları zam sinyallerini çoktan verdi. Akaryakıt fiyatlarına 3'lü zam paketi çok yakında gelebilir. Benzin, motorin ve LPG fiyatlarına kaç TL zam yapılacağına dair henüz net bir bilgi verilmedi. Peki akaryakıt fiyatlarında son durum ne?

Oluk oluk petrol fışkıracak: Ön çalışmada 150 bin metreküplük doğalgaz bulundu! Sondaj çalışmaları başlıyor Oluk oluk petrol fışkıracak: Ön çalışmada 150 bin metreküplük doğalgaz... Haberi Görüntüle

İSTANBUL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin: 41.36 TL

Motorin: 40.25 TL

LPG: 20.97 TL

İstanbul Anadolu Yakası

Benzin: 41.28

Motorin: 40.19 TL

LPG: 20.43 TL

TC Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararını açıklıyor! Öngörüler ne? TC Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararını açıklıyor! Öngörüler ne? Haberi Görüntüle

ANKARA VE İZMİR'DE AKARYAKIT FİYATLARI

Ankara'da bir litre benzinin fiyatı 42.26 TL, yine bir litre motorinin fiyatı 41.23 TL'den işlem görüyor. LPG fiyatların ise Ankara'da 20.87 TL'den kendisine alıcı buluyor.

İzmir'de ise bir litre benzinin fiyatı 42.54 TL, bir litre motorinin fiyatı ise 41.54 TL'den kendisine alıcı buluyor. Otogaz fiyatları ise İzmir'de 20.51 TL'den işlem görüyor.

Habere Tepki Ver

3

2

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading