Yandex Metrica

Akıllara durgunluk veren plan! Denizaltılara lazer silahları entegre edecekler: Ada ülkesini haritadan silecekler!

Akıllara durgunluk veren plan! Denizaltılara lazer silahları entegre edecekler: Ada ülkesini haritadan silecekler!

Çin dergisi Command Control & Simülasyon'da 28 Haziran 2024'te yayınlanan bir makaleye göre Çin, deniz kuvvetlerinin savunma ve saldırı yeteneklerini artırma hedefini yansıtan, denizaltılarına lazer silahları yerleştirmeyi araştırıyor.

Dünya

29.07.2024, 17:03

Çin Deniz Denizaltı Akademisi'nden Profesör Wang Dan'in gözetiminde hazırlanan makale, lazer silahlarının denizaltılardaki fizibilitesini ve potansiyel uygulamalarını inceliyor ve Tayvan'ı da içeren potansiyel bir çatışmaya birçok atıfta bulunuyor. Makalede denizaltı gizlenmesinin stratejik önemi ve denizaltı karşıtı teknolojilerdeki ilerlemelerin yarattığı zorluklar tartışılıyor. Güçlü tespit ve silah sistemleriyle donatılmış denizaltı karşıtı devriye uçakları, denizaltılar için önemli bir tehdit oluşturuyor.

Hızı, yönü ve derinliği değiştirmek gibi geleneksel savunma taktikleri, bu gelişmiş uçaklara karşı sınırlı etkinlik sunar. Makale, lazer silahlarının, denizaltıların bu tehditlere aktif olarak müdahale etmesine ve yok etmesine olanak tanıyarak daha etkili bir savunma aracı sağlayabileceğini öne sürüyor.

ABD'den 'Savaşa hazırız' mesajı: USS Abraham Lincoln uçak gemisi bölgede ABD'den 'Savaşa hazırız' mesajı: USS Abraham Lincoln uçak gemisi bölgede Haberi Görüntüle

LAZER SİLAHLAR HEDEFLERİ YOK EDECEK

Lazer silahları, hedeflere zarar vermek veya onları devre dışı bırakmak için lazer ışınlarını kullanan yönlendirilmiş enerji silahları olarak tanımlanmaktadır. Güç çıkışlarına ve yıkıcı yeteneklerine göre düşük ve yüksek enerjili lazerler olarak sınıflandırılırlar. Özellikle yüksek enerjili lazerler hedeflerde yapısal hasara veya operasyonel arızalara neden olabilir. Makalede lazer silahlarının geleneksel silahlara göre birçok avantajı vurgulanıyor.

Makale, Amerika Birleşik Devletleri, Rusya ve İsrail gibi ülkelerin lazer silahları araştırma ve geliştirmesinde kaydettiği ilerlemeyi inceliyor. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri, Lockheed Martin'in LaWS ve Helios gibi sistemleri geliştirmesiyle gemilerde lazer silahlarının geliştirilmesinde ilerleme kaydetti. ABD Donanması ayrıca, lazer silahlarının Virginia sınıfı nükleer saldırı denizaltılarına dahil edilme olasılığını da araştırdı; bu, bu tür teknolojilerin su altı platformları için uygulanabilirliğine işaret ediyor.

Senegal'in Türkiye'deki şerefi! MSÜ'den mezun olan Nogaye Beye ülkesinde gururlandırıldı Senegal'in Türkiye'deki şerefi! MSÜ'den mezun olan Nogaye Beye ülkesinde gururlandırıldı Haberi Görüntüle

DENİZALTILARA ENTEGRE EDİLECEK

Lazer silahlarının denizaltılara entegre edilmesi, sınırlı iç alan ve verimli soğutma sistemleri ihtiyacı nedeniyle özel kurulum gereksinimleri ortaya çıkarıyor. Gelişmiş denizaltılar, özellikle ABD Donanması'nınkiler, genellikle daha fazla iç alan için rezerv kaldırma kuvvetini değiştiren tek gövdeli yapılar kullanır. Bu tasarım seçimi, ölçeklenebilir ve soğutulması daha kolay olan modüler fiber lazerlerin geliştirilmesini kolaylaştırır.

Makalede olası bir çözüm olarak Lockheed Martin tarafından geliştirilen modüler fiber lazere yer veriliyor. Bu lazer sistemi esnek optik fiberler kullanır. Fiberlerin yüksek yüzey alanı, kapalı deniz altı ortamlarında operasyonel stabilitenin korunmasında kritik bir faktör olan ısı dağılımını artırır.

Bu lazerlerin modüler tasarımı ölçeklenebilirliğe izin verir, bu da daha fazla modül eklenerek çıkış gücünün artırılabileceği anlamına gelir. Bu esneklik, güçlü silahlara olan ihtiyacı mekansal sınırlamalarla dengelemesi gereken denizaltılar için çok önemlidir. Ayrıca lazer silahlarının periskop benzeri bir cihaz olan optoelektronik ağa entegrasyonu, eş zamanlı tespit ve saldırı yeteneklerine olanak tanıyor. Bu entegrasyon, denizaltının profilini veya kaldırma kuvvetini önemli ölçüde değiştirmeden ağ içerisine yerleştirilebilen fiber lazerlerin kompakt yapısı ile kolaylaştırılmaktadır.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading