Yandex Metrica

Alacaklı halk otobüsü esnafı bir kez daha İBB'nin kapısında: 'Artık dayanacak gücümüz kalmadı'

Alacaklı halk otobüsü esnafı bir kez daha İBB'nin kapısında: 'Artık dayanacak gücümüz kalmadı'

Özel halk otobüsü sahipleri bir kez daha Saraçhane'deki İBB binası önüde eylem yaptı. İBB'nin alacaklarını aylardır ödemediğinden şikayet eden eylemciler, artık dayanacak güçleri kalmadığını bildirdi.

Gündem

10.06.2024, 23:46

Geçtiğimiz ay Saraçhane'ye gidip İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden ve onun başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan aylardır biriken alacaklarını isteyen özel halk otobüsü sahipleri bugün yine aynı adresteydi. Belediyenin el değiştirdiği ilk günden beri büyük bir yönetim ve planlama sorunu ile karşı karşıya kalan İstanbul'da daha önce yaşanmamış sorunlar yaşanıyor. Sorun yumağı haline gelen departmanlardan biri de ulaşım. İETT otobüslerinin bakım firmasının yandaşlara teslim edilmesi ve buna bağlı olarak aksayan bakımlar, otobüslerde meydana gelen arıza olaylarının artmasına ve hatta neredeyse her gün gördüğümüz otobüs yangınlarına neden olmuştu. Yeni metro hatları konusunda kılını kıpırdatmayan İBB yönetimi, önceki yönetimin başlattığı projeleri devam ettirmek şöyle dursun inşaatların üzerini kapatmıştı.

Son dakika: İstanbul'da 7 katlı bina kısmen çöktü! Valilikten ilk açıklama geldi Son dakika: İstanbul'da 7 katlı bina kısmen çöktü! Valilikten ilk... Haberi Görüntüle

BİRİKMİŞ ALACAKLARINI İSTEDİLER

İşte İstanbul Büyükşehir Belediye'sinin büyütüp büyütüp bugünlere kadar getirdiği sorunlardan biri de özel halk otobüsü sorunu... Özel halk otobüsü sahipleri Saraçhane'de bulunan İBB binası önüne geldi ve birikmiş alacaklarını istedi. Basına açıklamalarda bulunan esnaf temsilcisi Erhan Güneş, iki temel problemleri olduğunu; bu problemlerden birinin ödemeler olduğunu, ikinci problemin ise İETT Genel Müdürlüğü tarafından kendilerine dayatılan psikolojik baskı olduğunu söyledi. Siyasi tartışmalara çekilmek istemediklerini belirten Güneş, işlerine devam edebilmek için bu iki problemin çözülmesini istediklerini ifade etti.

Samet İşitmezoğlu kimdir? Ayhan Sicimoğlu'nun saldırdığı çocuk kim? Samet İşitmezoğlu kimdir? Ayhan Sicimoğlu'nun saldırdığı çocuk kim? Haberi Görüntüle

"İSTANBUL HALKI MAĞDUR OLUR"

Sözlerine devam eden Erhan Güneş, araçlarının tamir ve bakımını yapamadıklarını belirterek artık son noktada olduklarını, dayanacak güçlerinin kalmadığını bildirdi. Mevcut halin düzelmemesi halinde İstanbullulara hizmet veremeyeceklerini söyleyen Güneş, Ekrem İmamoğlu ile de görüşemediklerini dile getirdi. İstanbul'daki ulaşım sisteminin yarısının özel halk otobüsleri tarafından yürütüldüğünü hatırlatan Güneş, "Özel halk otobüsleri eğer ki çalışamayacak durumu gelirlerse İstanbul halkı mağdur olur, bunun da sorumlusu özel halk otobüsleri değildir." dedi.

İstanbul'un ulaşım sorunu dinmiyor! Binlerce kişinin kullandığı Metrobüs durağında 75 günlük çalışma! İstanbul'un ulaşım sorunu dinmiyor! Binlerce kişinin kullandığı Metrobüs durağında 75... Haberi Görüntüle

"İETT'NİN 29 MİLYAR BÜTÇESİ VAR"

Erhan Güneş, İBB'nin 3 bin 41 özel halk otobüsü için 5 milyar liraya yakın borcu olduğunu ve bunun da araç başı 1 milyon 700 bin lira civarında bir rakama denk geldiğini vurguladı. "Alacaklarımızı tahsil edemediğimiz için araçlarımıza bakım, onarım yapamıyoruz. Araçlarımız yolcuyu mağdur ediyor, rotasyondan çekiliyorlar herhangi bir hizmet veremiyorlar. İETT Genel Müdürlüğü’nü istifaya çağırıyoruz. İETT Genel Müdürlüğü İBB’yi halkın önünde mağdur etmektedir." ifadelerini kullanan Güneş, İETT'nin yıllık 29 buçuk milyar bütçesi olduğunun altını çizerek kendi alacaklarının 5 milyar lira olduğunu hatırlattı. Erhan Güneş, sözlerin,i şöyşe sürdürdü: "Bütün masraflarımız içinde akaryakıtımız dahil 450 bin lira faturayla çalışıyoruz. İçerideki alacaklarla ilgili bize bir program sunsunlar. Biz durma noktasına geldik. Bir sabah İstanbullular sefere çıkamadıklarında büyük mağduriyet oluşacak. Her geçen gün özel halk otobüsleri yatıyor, her tarafta perişan durumdayız. Artık filomuzu işletecek durumumuz kalmadı. Bizim iki temel problemimiz var. Kimse bizi siyasi tartışmalara çekmesin, birinci problemimiz ödemelerimiz, ikinci problemimiz ise İETT Genel Müdürlüğü tarafından bize dayatılan psikolojik baskı. Bu iki problem çözülürse işimize devam ederiz, hiç kimsenin siyasetiyle işimiz yok."

Özgür Özel bir öyle bir böyle: Erken seçimle ilgili yine ağız değiştirdi! Özgür Özel bir öyle bir böyle: Erken seçimle ilgili yine... Haberi Görüntüle

"SIFIRI TÜKETTİK" DEMİŞTİ

5 aydır İETT'den alacaklarını temin edemeyen otobüs esnafı CHP'li İBB yönetiminin Genel Sekreteri Can Akın Çağlar ile 7 Haziran'da görüştü. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Çağlar, toplantıda beyaz bir tahtanın önüne geçerek elindeki kalemle çeşitli hesaplamalar yaparak seçim döneminde çok fazla harcama yaptıklarını itiraf ederek kasada para kalmadığını söyledi. Çağlar'ın otobüs esnafını serzenişlerinde haklı bulduğunu söylediği ve yurt dışından bir metro projesi için kredi bulunması halinde esnafa ödeme yapılabileceğini ifade ettiği bildirildi.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

2

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading