Yandex Metrica

Sitede Ara

Alacaklı özel halk otobüsü sahipleri İBB'nin kapısına dayandı: Birikmiş borç 4,5 milyar lira

Alacaklı özel halk otobüsü sahipleri İBB'nin kapısına dayandı: Birikmiş borç 4,5 milyar lira

Yönetilemeyen İstanbul kendini her alanda gösteriyor. 2019'da Ekrem İmamoğlu'nun başkan seçilmesiyle her geçen gün geriye giden metropolde mağduriyet yaşamayan kimse kalmadı. Mağduriyet yaşayan gruplardan biri de özel halk otobüsü sahipleri. Özel halk otobüsü sahipleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan hakları olan ödemeleri bekliyor. 4 aydır ödeme yapmayan İBB'nin toplam 3041 araç için borcu şimdiden 4,5 miyarı bulmuş durumda.

Gündem

19.05.2024, 10:41

Şüphe yok ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılında yapılan 31 Mart Mahalli İdareler seçimleriyle büyük bir dönüşüm içine girdi. Son 5 yıldır Ekrem İmamoğlu başkanlığında görülmemiş şekilde sahipsiz bırakılan megakent, zamanında yapılacak dokunuşların yapılmamasıyla devasa sorunlarla savaşmak durumunda kaldı. Birçok bakanlığın ve hatta ülkenin bütçesinden daha büyük paralara hükmeden İBB, CHP tipi belediyeciliğin esiri olmuş durumda. Uzun yıllar yapılan hizmetlerle dünyanın sayılı kentlerinden biri haline gelen İstanbul, 5 yılda büyük irtifa kaybetti. 16 milyonluk şehir, artık çöplerin toplanması gibi basit işlerin bile yerine getirilemediği, "bedava yapacağız" denilen suya defalarca zammın yapıldığı, atık su arıtma tesisi için "temel atmama" törenlerinin düzenlendiği, her gün otobüslerin yandığı, bozulduğu için itildiği, metro inşaatlarına beton döküldüğü yaşanmaz bir yer haline geldi. 

Valilik duyurdu! Bir ilimizde 15 günlük eylem ve etkinlik yasağı Valilik duyurdu! Bir ilimizde 15 günlük eylem ve etkinlik yasağı Haberi Görüntüle

PANKART VE DÖVİZLER TAŞIDILAR

Ulaşımdaki sorunlar saymakla bitmez. Bu sorunların bir parçasını da özel halk otobüsleri oluşturuyor. Özel halk otobüsü sahipleri bugün İBB'nin Saraçhane'deki binası önünde bir protesto gösterisi düzenledi. 3 bin 41 özel halk otobüsü sahibini temsil eden bir grup, ellerindeki pankart ve dövizlerle İBB'den alamadıkları ücretleri talep etti. Grubun bir diğer şikayeti ise araçlara konulan kameralarla kendilerine sürekli ceza kesilmesi. 

Son dakika... İletişim Başkanı Altun duyurdu: Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli ile görüşecek Son dakika... İletişim Başkanı Altun duyurdu: Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri... Haberi Görüntüle

"4,5 MİLYAR TL ALACAĞIMIZ VAR"

Protestocular adına açıklamayı avukat Erhan Güneş yaptı. Güneş, özel halk otobüsü esnafının İBB'den parasını alamadığını belirterek "İBB bürokratlarıyla 5 yıldır görüşme içerisindeyiz. Fakat her seferinde 'bu ay düzelecek, seçimden sonra düzelecek' denildi. Bu iş sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır." dedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'da seslenen Güneş,  "Derhal 5 şirket ve 3 kooperatife ödemelerin zamanında yapılacağı ve içeride biriken 4,5 milyar lira alacağın programlı bir şekilde hangi tarihlerde ödemelerinin yapılacağını esnafa bildirilmesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de Haberi Görüntüle

"İETT MOBBİNG UYGULUYOR"

İETT Genel Müdürlüğüyle yaşadıkları probleme değinen avukat Güneş, özel halk otobüsü çalışanlarına mobbing uygulandığını söyledi. Güneş, "Araçlarımızda şoförlerimiz çalışamayacak duruma gelmiş. Aracın ön tarafına şoförün gözünün ortasına kamera koymuş. Kulağını kaşısa rapor, su içse rapor, elma yese rapor, bu mobbingin kaldırılmasını talep ediyoruz. İçeride 4 aylık bir ödememiz var. Bu 3 bin 41 aracın ödemesi 5 yıldır her ay içeri gire gire 4,5 milyar lirayı bulmuştur." şeklinde konuştu.

Tüyler ürperten görüntü: Torunlarının gözleri önünde kurşuna dizildi! Tüyler ürperten görüntü: Torunlarının gözleri önünde kurşuna dizildi! Haberi Görüntüle

GÜNLER ÖNCESİNDEN DUYURU YAPMIŞLARDI

Özel halk otobüsü esnafı günler öncesinden duyuru yapmış ve ilgilileri 15 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00'te Saraçhane'ye davet etmişti. Sosyal medyadan yapılan duyuruda; "Saraçhane'de buluşuyoruz. 3 bin 41 İstanbul Özel Halk Otobüsü ödemelerini alamıyor ve büyük mağduriyet yaşıyor. Ekonomik güvümüz tükendi, artık araçlarımızı sefere çıkaramıyorz, batıyoruz." ifadeleri kullanılmıştı.

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading