Sitede Ara

Alaska Rusya-ABD kapışması: Rus uçağı ABD F-16'sını silme geçti

Alaska Rusya-ABD kapışması: Rus uçağı ABD F-16'sını silme geçti

Kuzey Amerika Havacılık ve Uzay Savunma Komutanlığı, Alaska Hava Savunma Tanımlama Bölgesi'nde faaliyet gösteren 4 Rus uçağını takibe aldı. Rusya’ya ait SU-35 savaş uçağı, kendisine önleme yapan ABD F-16'sına tehlikeli bir biçimde yaklaştı. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde ABD'li pilotun korkuyla karışık heyecana kapıldığı görülüyor.

Dünya

01.10.2024, 02:27

Kuzey Amerika Havacılık ve Uzay Savunma Komutanlığı, Alaska Hava Savunma Tanımlama Bölgesi'nde faaliyet gösteren 4 Rus uçağını takibe aldı. Rusya’ya ait SU-35 savaş uçağı, kendisine önleme yapan ABD F-16'sına tehlikeli bir biçimde yaklaştı. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde ABD'li pilotun korkuyla karışık heyecana kapıldığı görülüyor. ABD tarafından paylaşılan videoda Rus Su-35 savaş uçağının F-16'ya doğru dönüş yaptığı an görülüyor.

Esed rejimi İdlib'i vurdu: Ölü ve yaralılar var Esed rejimi İdlib'i vurdu: Ölü ve yaralılar var Haberi Görüntüle

ABD'DEN KINAMA

ABD Kuzey Komutanlığı ve Kuzey Amerika Havacılık Savunma Komutanlığı Komutanı General Gregory Guillot, yaşanan olayı kınadı ve şu ifadeleri kullandı: "23 Eylül 2024 tarihinde NORAD uçakları Alaska Hava Savunma Tanımlama Bölgesi’nde Rus askeri uçaklarına güvenli ve disiplinli bir önleme uçuşu gerçekleştirmiştir. Bir Rus Su-35 uçağının davranışı güvensiz, profesyonelce değildi ve herkesi tehlikeye attı. Profesyonel bir hava kuvvetlerinde görebileceğiniz bir şey değil."

İran seni sattı! Nasrallah'ın en yakın dostu günler öncesinden uyarmıştı: Dünyayı sarsacak o açıklama İran seni sattı! Nasrallah'ın en yakın dostu günler öncesinden uyarmıştı:... Haberi Görüntüle

BENZERLERİ YAŞANDI

Temmuz 2023'te Rus Su-35 uçağı, iki ABD MQ-9 Reaper drone'unun önünden geçerken işaret fişekleriyle hasar vermişti. Bu olay, Rus Su-27'nin insansız hava aracının pervanesini kırarak Reaper'ı kullanılmaz hale getirmesinin ardından Mart 2023'te ABD'nin bir MQ-9'u Karadeniz'e düşürmek zorunda kalmasından birkaç ay sonra gerçekleşti.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading