Alman ordusunda Rusya'ya saldırı planlarına Kremlin'den cevap: Her şey çok açık

Geçtiğimiz gün Rusya tarafından değişre edilen Almanya'nın Kırım planına ilişkin Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan açıklama geldi. Peskov, Alman ordusundaki subayların Kırım Köprüsü'nün imhasıyla ilgili konuşmalarının, Rusya'ya saldırı düzenleme planlarının somut şekilde tartışıldığını gösterdiğini savundu.

Dünya

17.03.2024, 13:30

2 yıl önce Ukrayna'yı işgal ederek savaşı Avrupa'ya taşıyan Rusya, Batılı ülkelerin tepkisini çekmeye devam ediyor. Son Alman ordusundaki subayların Kırım Köprüsü'nü imha planı dünya gündemine bomba gibi düştü. 

Filistin düşmanı yeni kabine halkı sokaklara döktü: Fransa'da ayaklanma Filistin düşmanı yeni kabine halkı sokaklara döktü: Fransa'da ayaklanma Haberi Görüntüle

ALMAN SUBAYLARIN SES KAYITLARI

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov Ukrayna’ya destek için Kırım Köprüsü'nü Taurus füzelerinin imha edip edemeyeceğine ilişkin Alman subayları arasında geçen konuşmaların yer aldığı ses kaydının sızmasıyla alakalı değerlendirmelerde bulundu.

Lübnan'a kara harekatı sinyali: Gallant resmen duyurdu: Sonraki aşama çok yakında Lübnan'a kara harekatı sinyali: Gallant resmen duyurdu: Sonraki aşama çok... Haberi Görüntüle

SCHOLZ'UN ADIMLARINI BEKLİYORUZ

Söz konusu plana ilişkin açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un bu hususta hızlı, eksiksiz ve etkili bir denetim yapılacağını söylediğini anımsatarak, medya aracılığıyla bunun nasıl gerçekleşeceğini göreceklerini ifade etti.

Kızıldeniz'de tansiyon yükseldi! Husilerden İngiliz tankerine şok saldırısı... Kızıldeniz'de tansiyon yükseldi! Husilerden İngiliz tankerine şok saldırısı... Haberi Görüntüle

ALMAN BÜYÜKELÇİ ÇAĞIRILDI

Açıklamalarında devam eden Peskov, Alman subayları arasındaki konuşmanın içeriğiyle ilgili Almanya’nın Moskova Büyükelçisi Alexander Lambsdorff’un Rusya Dışişleri Bakanlığına çağırıldığını dile getirdi.

Ebu Ubeyde'den İsrail'i füzelerle vuran İran'a tebrik: 'Bugün tarihte istisnai bir gündür' Ebu Ubeyde'den İsrail'i füzelerle vuran İran'a tebrik: 'Bugün tarihte istisnai... Haberi Görüntüle

"HER ŞEY ÇOK AÇIK"

"Kendi içinde (subayların konuşması), Bundeswehr (Alman Silahlı Kuvvetleri) içinde Rusya topraklarına saldırı düzenleme planlarının esaslı ve somut olarak tartışıldığını gösteriyor" diyerek sözlerine devam eden Peskov, "Bu, herhangi bir hukuki yoruma ihtiyaç bırakmıyor, burada her şey çok açık." dedi.

Lübnan'daki soykırımın bilançosu artıyor! 50'si çocuk, 95'i kadın toplamda 558 kişi şehit edildi Lübnan'daki soykırımın bilançosu artıyor! 50'si çocuk, 95'i kadın toplamda 558... Haberi Görüntüle

ÜSTÜ KAPALI ALMAN HÜKÜMETİNE GÖZDAĞI

Sözlerine devam eden Peskov, Kırım Köprüsü’ne saldırının fiilen nerede tartışıldığının önemli olduğunu belirterek, "Burada tabii ki Bundeswehr'in bunu kendi inisiyatifiyle yapıp yapmadığını öğrenmemiz gerekiyor. O zaman soru, Bundeswehr'in ne kadar yönetilebilir olduğu ve Scholz'un tüm bunları ne kadar kontrol ettiğidir ya da bunun Almanya'nın devlet politikasının bir parçası olup olmadığıdır." şeklinde konuştu.

Kremlin'de hareketli saatler! Putin'den acil toplantı kararı Kremlin'de hareketli saatler! Putin'den acil toplantı kararı Haberi Görüntüle

ÇATIŞMALARA DOĞRUDAN KATILIM

Alman subayların ses kayıtlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Peskov, bütün bunların "kolektif Batı ülkelerinin Ukrayna’daki çatışmalara doğrudan katılımını" gösterdiğini savundu.

Katile lanet Gazze'ye destek! New York’ta binlerce kişi Netanyahu’yu protesto etti: Soykırıma son ver! Katile lanet Gazze'ye destek! New York’ta binlerce kişi Netanyahu’yu protesto... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

Tüm dünyayı şoke eden gelişme dün Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Alman subaylarının 30 dakikalık ses kaydını yayınlalmasıyla başlamıştı. 

Söz konusu ses kayıtlarında üst düzey Alman Hava Kuvvetleri mensupları, siyasi bir karar alınması durumunda Taurus füzelerinin ne şekilde gönderilebileceğini, bunların Ukrayna tarafından Almanya'nın istihbarat ve teknik desteği olmadan kullanılıp kullanılamayacağını tartışıyorlardı.

Ayrıca ses kayıtlarında Taurus füzelerinin Rusya’nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım Yarımadası'na yaptığı Kırım Köprüsü'nü teknik olarak imha edip edemeyeceği tartışması da yer alıyordu.

ABD'den savaş çağrısı gibi açıklama: Çin nükleer denizaltısı batırıldı! ABD'den savaş çağrısı gibi açıklama: Çin nükleer denizaltısı batırıldı! Haberi Görüntüle

8 MAYIS 1945 BERLİN MUHAREBESİ

2. Dünya savaşına müttefik olarak giren ve daha sonra ayrılan iki ülke son olarak Berlin Muharebesi ile kozlarını paylaştı. Söz konusu savaş Alman işgali altındaki bölgelerin özgürleştirilmesi, Sovyetler Birliği'nin ve Batılı Müttefiklerin Almanya'yı istilası, Berlin Muharebesi, Adolf Hitler'in intiharı ve 8 Mayıs 1945'te Almanya'nın koşulsuz teslimiyetiyle sonuçlandı.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading