Yandex Metrica

Sitede Ara

Altın ve gümüşü güzel günler bekliyor: Uzman isim açıkladı! O tarihte 3 bin TL!

Altın ve gümüşü güzel günler bekliyor: Uzman isim açıkladı! O tarihte 3 bin TL!

Haftaya yükselişle başlayan altın, Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklamasıyla birlikte yeni yön arayışına başlayacak. Para piyasaları uzmanı Rıza Gökay Tuğsavrol, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ekonomi

23.07.2024, 12:24

Merkez Bankası faiz kararını bugün açıklayacak. Altın ve döviz piyasaları, açıklanacak faiz kararına göre yeni yönünü belirleyecek.

Konuyla alakalı Piyasa Uzmanı Rıza Gökay Tuğsavrol, A Haber'e önemli değerlendirmelerde bulundu.

İşte o açıklamalardan satır başları;.

Altın fiyatlarına baktığımız zaman bu hafta itibariyle bir miktar kar satışlarının başladığını ons altının 2.390 seviyesine kadar gevşediğini söyleyebiliriz.

Gram altında tarafında da rekor seviye 2.640'lara kadar geldiğini hatta 2.660'ları test ettiğini söylemekte fayda var.

Sürdürülebilir büyüme için yeşil dönüşüme dev destek Sürdürülebilir büyüme için yeşil dönüşüme dev destek Haberi Görüntüle

ALTINDA RALLİ BAŞLIYOR

Ara ara kar satışları ile gevşeme meydana gelse de altının ana eğiliminin eylülde FED tarafından gelebilecek faiz indirimi neticesinde tekrardan rekor seviyelerinde ralli sürecine gireceğine bize gösteriyor.

Gram altın tarafında 3 bin – 3 bin 500 TL bandı sene sonuna kadarki süreçte görebileceğimizi düşünüyoruz.

Ons bazında da 2 bin 600 – 2 bin 700 seviyeleri ons altın için ons altın için önemli kritik seviyeler olduğunu söylemekte fayda var.

Son dakika... BOTAŞ duyurdu! Doğal gazda eylül tarifesinde değişiklik yok Son dakika... BOTAŞ duyurdu! Doğal gazda eylül tarifesinde değişiklik yok Haberi Görüntüle

GÜMÜŞE DİKKAT

Gümüşte de şu an için bir gevşeme var. 29.10 seviyesine kadar geldiğini TL bazında da 31.5 seviyesine kadar geldiğini söylemekte fayda var.

Gümüş için de altın için de güneşli günlerin muhtemelen eylül ayından sonra FED faiz indirimleri sonrasında olabileceğini buradan aktarabiliriz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading