Altını FED çarptı: Faiz kararı sonrası altın fiyatları ne kadar oldu?

Altını FED çarptı: Faiz kararı sonrası altın fiyatları ne kadar oldu?

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararının belli olmasıyla birlikte ons altın fiyatları ve dolar kurunda bazı değişiklikler meydana geldi. Peki Fed faiz kararı sonrası altın ve dolar fiyatları ne kadar oldu? 

Ekonomi

13.06.2024, 14:45

Yatırımcıların merakle beklediği Fed faiz kararı belli oldu. ABD Merkez Bankası tarafından açıklanan karara göre faizler yüzde 5.25 -5.50 aralığında sabit bırakıldı. Söz konusu kararın açıklanmasıyla birlikte gözlet altın ve dolar fiyatlarına çevrildi. Fed faiz kararı sonrası ons altın, gram altın ve dolar kurundan bazı değişiklikler meydana geldi. 

Kritik veri öncesinde ons altın 2.339 dolar seviyesinde fiyatlanmıştı. Ons altın son dönemlerde bir türlü aşamadığıu 2.340 dolar setinin kıyısına kadar gelmişken FED faiz kararı ile beraber geriye çekilmek zorunda kaldı.

Emekliye çiçeği burnunda müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: 8.100 TL o tarihte hesaplarda Emekliye çiçeği burnunda müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: 8.100 TL... Haberi Görüntüle

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Karar sonrası  2.326 dolara kadar gerileyen ons altın daha sonra girdiği toparlanma hareketi ile beraber şu anda 2.329 dolar seviyesinde işlem görüyor. 

Ons altın fiyatlarının yanı sıra gram altın da faiz kararından nasibini aldı. Gram altın Fed kararı öncesinde 2.423 TL seviyesinden işlem görürken, karar sonrası 2.417 TL’ye kadar geriledi. Fed faiz kararı dolar kurunda pek bir değişiklik göstermedi.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading