Yandex Metrica

Sitede Ara

Amaç sadece estetik görüntü değil! Hostesler neden fular takar?

Amaç sadece estetik görüntü değil! Hostesler neden fular takar?

Hostesler; hava yolu taşımacılığında hostesler giyimlerindeki şık görüntüleriyle her zaman dikkat çekerler. Hostesler genellikle oldukça bakımlı ve giyimleri oldukça özenlidirler. Saçlarından makyajlarına, gömleklerinden ayakkabılarına kadar kusursuz görünürler. Özellikle boyunlarına taktıkları fularlar, olmazsa olmaz aksesuarlarındandır. Ancak taktıkları fuların estetik görüntüsünün dışında başka bir anlamı daha var. 

Yaşam

29.05.2024, 14:13

Hostesler yolcu taşımacılığı yapan hava taşıtlarında yolcuların güvenliği ve konforu ile ilgilenen, gerekli bilgileri onlara ileten ve ihtiyaç duyulduğunda pilot ve yardımcı pilotların kokpit dışındaki talimatlarını yerine getirmekle görevlidirler. Hostesler jilet gibi giyimleriyle her zaman dikket çekerler. Özellikle boyunlarına taktıkları fular onlara şık ve zarif bir görüntü versede fuları takmalarının başka bir anlamı daha var. 

Hostesler saçlarından makyajlarına, gömleklerinden ayakkabılarına kadar bakımlı ve tertipli görüntüleriyle dikkat çekerler. Özellikle boyunlarına taktıkları fularlar, olmazsa olmaz aksesuarların başında gelir. 

Oyuncu Devrim Özkan Galatasaray maçında! Torreira'ya maç öncesi aşk öpücüğü verdi! Oyuncu Devrim Özkan Galatasaray maçında! Torreira'ya maç öncesi aşk öpücüğü... Haberi Görüntüle

HOSTESLER NEDEN FULAR TAKAR? 

Hostesler fular takmaya 1920’li yıllarında başladı. O yıllarda hostesler, uçakta yolculara yemek ve içecek servisi yapmakla görevliydi. Bu sebeple saçlarının bu yiyecek ve içeceklere karışmaması için fular takıyorlardı.Hava yolları kullanımının popülerliğinin arttığı 1950 ve 1960’larda ise hosteslerin şık ve profesyonel bir görünüme sahip olması bekleniyordu. Fular da bu amacı destekleyen bir aksesuar oldu. 

5 Eylül 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 5 Eylül 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

HER ŞİRKETİN MODELİ VE DESENİ FARKLI 

Fular, şık ve zarif duruşuyla hosteslerin profesyonel ve özenli bir imaja sahip olmalarını destekleyen bir aksesuar. Ayrıca birçok şirket, fuları kendi markalarının renkleri ve desenleri ile özelleştirir.

Fularların saçın uçuşmasını önlemek, kurumsal imajı yansıtmak ve yolcuların dikkatini dağıtmamak dışında hostesin kimliğini belirlemek gibi bir amacı da vardır. Yine hostes fularları, genellikle desenli ve renkli olarak tasarlanır.

 

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

1

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading