Yandex Metrica

Anadolu topraklarından altın fışkırıyor: Defineciler 400 yıllık tarihi köye akın etti

Anadolu topraklarından altın fışkırıyor: Defineciler 400 yıllık tarihi köye akın etti

İlk çağdan günümüze kadar onlarca medeniyeti ağırlayan Anadolu topraklarından altın fışkırıyor. Bunu bilen define avcıları, 400 yıllık tarihi olan ve terk edilmiş haldeki Emirhan Köyü'nü yeni yaşam alanı ilan etti. 400 yıllık bölgeden ne kadar altın, gümüş, değerli metal bulduğu ise bilinmiyor.

Ekonomi

19.05.2024, 10:13

Sivas'ın 400 yıllık tarihi olan, merkeze 20 kilometre uzaklıktaki Emirhan Köyü definecilerin hedefi oldu. Uzun bir süredir köyde bulunan 40 taş evin çevresi, araziler ve mezarlıklarda kazı yapan define avcıları, tarihi köyde kazılmadık yer bırakmadı.

1980'li yıllardan sonra göç veren Emirhan Köyü, zaman içerisinde harabe haline geldi ve tek bir kişi bile burada ikamet etmedi. Tarihi yapısından dolayı definecilerin hedefi olan bölgede taş üstünde taş bırakılmadı, her tarafı kazılmış halde.

Engelli, evde bakım maaşı, 65 yaş aylığı alanlara müjde: Aile Bakanlığı açıkladı: Maaşlar güncelleniyor Engelli, evde bakım maaşı, 65 yaş aylığı alanlara müjde: Aile... Haberi Görüntüle

TARİHİ KÖYÜ DEFİNE AVCILARI REHİN ALDI

Kimsenin yaşamadığı 400 yıllık tarihi köy, define avcıların adeta yaşam alanı oldu. Sit alanı olarak koruma altına alınan Emirhan Köyü, terk edilmiş halde olduğu için kaçak kazıların önüne geçilemiyor.

Bölgede kaçak kazı yapan definecilerin, 400 yıllık bölgeden ne kadar altın, gümüş, değerli metal bulduğu ise bilinmiyor. Bölgede son 1 yıl içerisinde havadan ve karadan yapılan kontroller ile birlikte 12 kişi kaçak kazı yaparken gözaltın alındı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading