Yandex Metrica

Sitede Ara

Android kullananlar dikkat! Hackerlar banka hesaplarınıza saldırıyor!

Android kullananlar dikkat! Hackerlar banka hesaplarınıza saldırıyor!

Android işletim sistemli cep telefonu kullananlara kritik uyarı geldi. Hackerların gözü Android telefon kullananların üzerinde.

Genel

27.01.2024, 13:53

Uzmanlar Android telefon kullanıcılarına kritik uyarılarda bulundu. 

İngiliz medyasında çıkan haberlere göre, hackerların geliştirdikleri yeni ve son derece zararlı yazılımlar sayesinde, hackerlar parmak izini, yüz tanıma sistemlerini ele geçirdi. Android işletim sistemli telefonların verilerinin çalındığı duyuruldu.

Chameleon Bankacılık Trojan’ı halk diliyle bilinen bankacılık virüsü olan bu zararlı yazılım gerçek bir banka uygulamasıymış gibi gözüküyor. 

Kendi bankasına giriş yaptığını sanan insanlar, zararlı yazılıma girerek tüm bilgilerini aktararak onay veriyor. Hackerlar bu sayede sizin bilgilerinizi kullanarak, banka hesaplarınıza erişim sağlayıp, banka hesaplarınızı boşaltıyor.

Bu yazılım Android 13 güvenlik önlemlerini alt edebiliyor.

Konuyla alakalı uzmanlar ''Eğer şifrenize girerek telefonu açarsanız hackerlar bütün bilgilerinize erişebilir ve bankacılık uygulamaları üzerinden hassas verilerinizi kullanabilir. Kendi hesaplarına para gönderebilirler ya da internet üzerinden satın alım gerçekleştirebilirler'' dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading