Yandex Metrica

Sitede Ara

Annesini vahşice öldüren katil evlattan akılalmaz savunma: 4 tüp kanını akıtacağım

Annesini vahşice öldüren katil evlattan akılalmaz savunma: 4 tüp kanını akıtacağım

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, annesi Figen Bezmez'in boğazını keserek vahşice öldüren Doğukan D.’nin hazırlanan iddianamede 24 yıla kadar hapis talep edildi. İddianamede yer alan ifadeler kan dondurdu.

Gündem

10.07.2024, 08:30

Bodrum'da 2023 yılının Kasım ayında korkunç bir cinayet işlenmişti. 17 yaşındaki Doğukan D., annesinin boğazını keserek katletmişti.

Hayatını Bodrum'da sürdüren Figen Bezmez, oğlu Doğukan D.'nin kendisini çağırması üzerine Umurça Mahallesi Yaka Sokak'taki evine gitti.

Bir süre sonras anne ile oğlu arasında tartışma çıktı. Kapıyı kilitleyen Doğukan D., annesini dövdükten sonra bıçakla saldırdı. Boğazı kesilen Figen Bezmez, kilitli kapıyı açarak dışarı çıkmayı başardı ancak aldığı bıçak darbelerinden dolayı evin bahçesinde düşüp yaşamını yitirdi.

İhbarın ardından sağlık ekipleri ve polis ekipleri olay yerine geldi. Polis tarafından gözaltına alınan Doğukan D., bir gün sonra sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezevine gönderildi.

Karşılaşmalar dizisi ne zaman başlayacak? Hangi kanalda yayınlanacak? Karşılaşmalar dizisi ne zaman başlayacak? Hangi kanalda yayınlanacak? Haberi Görüntüle

24 YIL HAPİS CEZASI İSTEMİ

Açılan soruşturmanın ardından anne katili Doğukan D. hakkında, 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kadın yakınına karşı tasarlayarak öldürme' suçundan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İki sayfalık iddianamede, eşinden boşanan Figen Bezmez'in, oğlu Doğukan D.'nin istememesi nedeniyle olayın yaşandığı tarihe kadarki 1 aylık sürede çocuklarıyla aynı evde yaşamıyordu. Figen Bezmez. yaşntısına bir otelde devam ediyordu. Söz konusu iddianamede Figen Bezmez'in yemek ve temizlik işleri gibi ihtiyaçları için ara sıra eve gittiği belirtildi. Figen Bezmez'in küçük oğlu E.D.'nin ise gündüzleri annesinin yanına gittiği ve geceleri uyumak için ağabeyinin yanına geldiği belirtildi.

Orta Vadeli Program (OVP) nedir? 2024 OVP'de neler var? Orta Vadeli Program (OVP) nedir? 2024 OVP'de neler var? Haberi Görüntüle

''4 TÜP KANINI AKITACAĞIM''

İddianameye göre; Figen Bezmez'in, olaydan bir gün önce spor salonunda başı döndüğünü anlatması üzerine 17 yaşındaki oğlu Doğukan D.'ye sağlık ocağına giderek D vitamini değerlerini kontrol ettirmek için kan tahlili yaptırma teklifinde bulundu.

İddianamede Doğukan D.'nin annesinin bu teklifini kabul edip, kan verdiği daha sonra da tahlil sonuçların alıp, birlikte eve döndükleri ifade edildi. İddianamenin devamında şunlar belirtildi;

"Tahlil sonuçlarında 'D' vitamini değerlerinin bulunmadığını gören Doğukan D. sinirlenip, annesine bağırıp çağırmaya başladı. Oğluyla tartışma yaşayan Figen Bezmez, bunun üzerine tekrar sağlık ocağının yolunu tuttu. Figen Bezmez, bir süre sonra oğlunu telefonla arayıp, sağlık ocağında 'D' vitaminine bakılmadığı için sonuçta olmadığını söyledi. Bunun üzerine Doğukan D.'nin 'Sen benden boş yere 4 tüp kan aldırdın. Ben de senin 4 tüp kanını akıtacağım, eve gel' dediği belirtildi.

9 Eylül Pazartesi (bugün) yoklama alınır mı? Okula gelmeyenler yok yazılır mı? 9 Eylül Pazartesi (bugün) yoklama alınır mı? Okula gelmeyenler yok... Haberi Görüntüle

BOĞAZI KESİLDİ HAYATINI KAYBETTİ

Oğlunun durumundan endişe duyan 47 yaşındaki Figen Bezmez, otele gelip küçük oğlu E.D. ve otel çalışanı bir kadınla hemen eve gitti. Ancak, Doğukan D. sadece annesini eve aldı. Diğerleri ise dışarıda bekledi. 17 yaşındaki katil evlat, içeri giren annesini yumruklayarak dövdü ve kapıyı kilitledi. Bu sırada Bezmez, 'Kapıyı aç, kilitleme ne olursun, yapma oğlum, özür dilerim' dedi. O sırada oğlu E.D ile otel çalışanı kadın kapıyı açmak için çalıştı. Kapının bir anda açılmasıyla Figen Bezmez boğazı kesik halde dışarı çıktı ve evinin önüne yığılarak olay yerinde yaşamını yitirdi."

Beştepe'de önemli görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sawan'ı kabul etti Beştepe'de önemli görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sawan'ı kabul etti Haberi Görüntüle

BOYNUNDA 3 FARKLI KESİ VARMIŞ

İddianamede boğazı kesilerek katledilen Figen Bezmez'in otopsi raporu da yer aldı. Söz konusu raporda Figen Bezmez'in boyun bölgesinde 4, 7 ve 15 santimetre olmak üzere 3 farklı kesinin olduğu belirtildi. Doğukan D.'nin emniyette suçunu kabul ettiği ancak tutuklama safhasında çıkarıldığı mahkemede susma hakkını kullandığı da iddianamede yer aldı.

Habere Tepki Ver

0

1

0

1

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading