AP ateşle oynuyor! Rus varlıklarıyla Ukrayna'ya devasa yardım onaylandı

AP ateşle oynuyor! Rus varlıklarıyla Ukrayna'ya devasa yardım onaylandı

Avrupa Parlamentosu (AP) Ticaret Komitesi, dondurulan Rus varlıklarının getirilerini teminat göstererek Ukrayna'ya 35 milyar euroluk kredi verilmesini onayladı. Kararın ardından Rusya'nın nasıl bir tepki vereceği merakla bekleniyor.

Dünya

15.10.2024, 12:12

Brüksel’de düzenlenen Avrupa Parlamentosu Ticaret Komitesi toplantısında, Ukrayna’ya 35 milyar euroluk kredi sağlanması yönünde kritik bir karar alındı. Bu kredi, Rusya’nın dondurulmuş varlıklarının getirisini teminat göstererek sağlanacak ve Ukrayna’nın acil finansman ihtiyacını karşılamayı amaçlıyor. Karar, 4 “hayır” ve 31 “evet” oyu ile kabul edildi.

İsrail'in suç ortağı ABD'den İran kararı: İsrail'e saldırıya karşılık yeni yaptırımlar İsrail'in suç ortağı ABD'den İran kararı: İsrail'e saldırıya karşılık yeni... Haberi Görüntüle

G7 TAAHHÜDÜ ÇERÇEVESİNDE ÖNEMLİ BİR ADIM

Bu kredi, G7 ülkelerinin haziran ayında yaptığı taahhütler doğrultusunda gerçekleştirilen girişimin parçası oldu. G7 liderleri, Rusya'nın dondurulmuş varlıklarından elde edilen karların teminat gösterilerek Ukrayna'ya 50 milyar dolar kredi sağlanmasında anlaşmıştı. Avrupa Birliği (AB) bu süreçte, G7 taahhüdüne katkıda bulunarak Ukrayna’ya 35 milyar euro kredi verilmesini onayladı.

Serap değil gerçek! Kıyamet alameti gibi olay! Dünyanın en kuran çölünü su bastı! Serap değil gerçek! Kıyamet alameti gibi olay! Dünyanın en kuran... Haberi Görüntüle

DONDURULMUŞ RUS VARLIKLARI FİNANSMAN KAYNAĞI OLACAK

Karar kapsamında, Ukrayna'ya verilecek kredinin geri ödemeleri, Rusya’nın dondurulmuş varlıklarından elde edilen faiz gelirleriyle karşılanacak. Batılı ülkeler, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlangıcından bu yana yaklaşık 300 milyar dolarlık Rus varlığını dondurdu. Bu varlıkların büyük bir kısmı AB ülkelerinde bulunuyor ve yıllık olarak milyarlarca dolar faiz geliri sağlıyor. Başta ABD olmak üzere G7 ülkeleri, bu geliri Ukrayna'nın yeniden yapılanmasına ve finansal ihtiyaçlarına destek olarak kullanmayı planlıyor.

Komşuda Su-30 ve Su-35 hazırlığı! Üretim lisansı alındı! Fabrikalar birer birer savaş jeti üretecek Komşuda Su-30 ve Su-35 hazırlığı! Üretim lisansı alındı! Fabrikalar birer... Haberi Görüntüle

AP GENEL KURULUNDA NİHAİ OYLAMA BEKLENİYOR

Avrupa Parlamentosu'nun bu kritik kararının 21-24 Ekim tarihlerinde yapılacak genel kurul oturumunda nihai olarak oylanması bekleniyor. Girişim, AP’den geçmesi halinde, Rusya’nın dondurulmuş varlıklarını Ukrayna lehine kullanma konusunda somut bir adım olacak.

Türkiye nükleer güç olacak! Ankara ve Pekin'in yakınlaşması Yunan'ı rahatsız etti Türkiye nükleer güç olacak! Ankara ve Pekin'in yakınlaşması Yunan'ı rahatsız... Haberi Görüntüle

RUSYA'NIN TEPKİSİ MERAKLA BEKLENİYOR

Rusya, Batı ülkelerinin kendisine yönelik yaptırımlarını geçmişte de sert bir şekilde eleştirmişti. Kremlin, bu tür adımlara karşı ekonomik ve siyasi tehditlerde bulunmuş ve olası misillemelerin sinyalini vermişti. Avrupa Parlamentosu'ndan çıkan bu kararın, Rusya'nın tepkisini nasıl şekillendireceği ve iki taraf arasındaki gerilimi artırıp artırmayacağı ise merak konusu. Başkan Vladimir Putin'in bu duruma nasıl bir karşılık vereceği, uluslararası arenada yakından takip ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading