Yandex Metrica

AP'de İsrail'e silah ambargosu önerisi oylandı

AP'de İsrail'e silah ambargosu önerisi oylandı

Avrupa Parlamentosunda Sol Grup'un İsrail'e silah ihracatını durdurmaya yönelik çağrı yapılması talebi oylandı. Oylama talebi, 393 milletvekili tarafından engellendi.

Dünya

13.03.2024, 21:48

Avrupa Parlamentosundaki (AP) Sol Grup, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda dün AP Genel Kurulunda oylanan "ortak dış ve güvenlik politikasının uygulanması" konusunda hazırlanan 2023 raporuna yeni bir madde eklenmesini talep etti. Oylamaya 534 milletvekili katılırken, milletvekillerinin yüzde 73'üne karşılık gelen 393'ü maddenin rapora eklenmesine karşı çıktı ve aleyhte oy kullandı. Eklenmek istenen maddede üye ülkelere İsrail'e silah ihracatını "derhal" durdurmaları çağrısı yapılırken İsrail'i silah sevkiyatıyla destekleyen ülkelerin Soykırım Sözleşmesi'nin suç ortaklığını suç sayan ilgili maddesi uyarınca "Filistinlilere karşı soykırıma yardım ve yataklık etmekten" Uluslararası Adalet Divanında (UAD) dava edilebileceği uyarısında bulunuldu.

Bakan Fidan'ın ardından bir uyarı da ABD'den: 'Bölgesel savaşa dönebilir' Bakan Fidan'ın ardından bir uyarı da ABD'den: 'Bölgesel savaşa dönebilir' Haberi Görüntüle

MİLLETVEKİLLERİNİN İSİMLERİ VERİLDİ

Paylaşımda aleyhte oy kullanan milletvekillerinin isimleri de verildi ve bu milletvekilleri "Filistinlilere karşı işlenen soykırıma yardım ve yataklık etmekle" suçlandı.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading