Apple kullanıcılarını bilgilendirmedi, Spotify Avrupa Komisyonu'na şikayet etti! Milyarlarca euro cezaya çarptırıldı!

Apple kullanıcılarını bilgilendirmedi, Spotify Avrupa Komisyonu'na şikayet etti! Milyarlarca euro cezaya çarptırıldı!

Dev teknoloji şirketlerinin başında yer alan Apple ile Spotify arasında büyük bir kriz patlak verdi. Spotify, Apple'ı rekabete aykırı davranışlar gösterdiği gerekçesiyle Avrupa Komisyonu'na şikayet etti. Komisyon, Apple'a 1,8 miyar euroluk ceza verdi. Ancak Apple karara itiraz edeceklerini duyurdu.

Teknoloji

01.04.2024, 12:31

Amerikalı dev tekonloji şirketi Apple, kendi müzik platformunu, Spotify ve diğer dijital uygulamalara karşı kayırdığını ve bu nedenle haksız rekabete neden olduğu gerekçesiyle Avrupa Komisyonu'na şikayet etti. 

ABD'nin Çin korkusu büyüyor! Yapay zeka yasağı ile güvenlik önlemleri artırılıyor ABD'nin Çin korkusu büyüyor! Yapay zeka yasağı ile güvenlik önlemleri... Haberi Görüntüle

APPLE'A 1.8 MİLYAR EURO CEZA

O şikayet sonrası komisyon ise App Store'un ödeme koşullarında kullanıcılarını bilgilendirmediği için 1.8 milyar euro cezaya çarptırılmasına karar verdi. 

Yapay zeka rüyası sona erebilir: Ekonomik bir kabusa dönüşmesi an meselesi Yapay zeka rüyası sona erebilir: Ekonomik bir kabusa dönüşmesi an... Haberi Görüntüle

SPOTİFY'IN APPLE ŞİKAYETLERİ BİTMİYOR

Daha öncede Spotify 2019 yılında Apple'ın konumu kötüye kullandığını ve yüzde 30'luk komisyon ücretleri için şikayette bulunmuştu. 

Apple bu yıl aldığı 1.8 milyar euroluk davadan çıkan karara itiraz edeceği, karrın inandırıcı olmadığını belirtti. Kararın AB tarafından Apple'a karşı kesilen ilk rekabet davası olduğunu, 2020 yılında da Fransa'da 1.1 milyar euro para cezası verilmişti. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading