Apple'dan beklenmedik açıklama! İPhone üretimleri durdurulacak mı?

Apple'dan beklenmedik açıklama! İPhone üretimleri durdurulacak mı?

Apple, son günlerde yeni çıkardığı İphone 16 modeliyle gündeme gelmişti. Şimdi ise üretim durduracağı hakkında açıklamalarla gündeme geldi.   

Teknoloji

03.10.2024, 15:45

Teknoloji devi olan Apple, son günlerde yeni çıkardığı İPhone 16 modeliyle gündeme gelmişti. Bu günlerde üretimi durduracağı hakkında bilgiler geliyor. Neden üretimi durduracak? Hangi modeller artık üretilmeyecek? 

Spotify'a rakip olarak kurulmuştu! Kasım ayı itibariyle kapatılıyor Spotify'a rakip olarak kurulmuştu! Kasım ayı itibariyle kapatılıyor Haberi Görüntüle

BEKLENEN İLGİ GÖSTERİLMEDİ 

İPhone 16 satışları sonrası gündeme gelen Apple,  yeni çıkardığı model için beklediği ilgiyi göremedi. Barclays analistlerine  göre, talep düşüklüğü nedeniyle üretimi azaltacakları kararı alındı. Düşüşün neden olduğunu analisteler açıkladı.  Apple, geçen ay iPhone 16 ve iPhone 16 Pro modellerini tanıttı. Satışların, Apple tarafından geliştirilen yapy zeka etkisiyle oldukça iyi gitmesi düşünülüyordu. 

Dünya'nın en ses getiren oyunundan görüntüler sızdırıldı! Dünya'nın en ses getiren oyunundan görüntüler sızdırıldı! Haberi Görüntüle

İPHONE 16 ÜRETİMİ DÜŞECEK!

Yapılan son analizlere bakılırsa, yılın ilerleyen dönemlerinde iPhone 16 üretiminde ciddi düşüşler yaşanabilir. Barclays analistlerinin paylaştığı raporda, iPhone 16 sevkiyatlarının aralık çeyreğinde ciddi bir düşüş yaşayabileceği düşünülüyor. Apple son yaptığı tedarik zinciri kontrolleri sonrası  yapılan incelemeler, iPhone 16 üretiminin yaklaşık üç milyon birim azaltılacağı görülüyor. 

Bu azalma, yıl bazlı olarak ele alındığında iPhone 16 sevkiyatlarının yüzde 15 oranında düşeceğine işaret ediyor. Eylül ayı sonunda biten çeyrek dönemde, satışların 51 milyon birim olması beklenmesi söz konusu. Raporda dikkat çeken ayrı bir detay ise iPhone 16 modellerinin, iPhone 15 modellerine kıyasla iki gün daha fazla satışta kalmış olmasıydı.

YouTube, yeni bir özellik daha kazandı! Bu özellik sayesinde herkes Premium'a geçmek isteyecek YouTube, yeni bir özellik daha kazandı! Bu özellik sayesinde herkes... Haberi Görüntüle

SATIŞ RAPORLARI OLUMSUZ YÖNDE

Barclays raporunun açıkladığı bilgilere göre ekim, kasım ve aralık aylarını kapsayan bu yılın son çeyreğine bakıldığında iPhone 16 sevkiyatı ciddi bir risk altında olduğu görüldü. Apple'ın iPhone 16 üretimi için taleplerin azalması nedeniyle iPhone 16 sevkiyatları için aralık çeyreğinin "giderek daha fazla risk altında göründüğünü" açıkladı.

YouTube, kullanıcılara erişim sorunu yaşattı! Dünya genelinde hesaplar yanlışlıkla yasaklandı YouTube, kullanıcılara erişim sorunu yaşattı! Dünya genelinde hesaplar yanlışlıkla yasaklandı Haberi Görüntüle

APPLE KENDİ YAPAY ZEKA ÖZELLİĞİNİN REKLAMINI YAPAMADI

Barclays raporunda, talep eksikliğinin sebebi üzerinde duruluyor. Apple Intelligence'ın(Yapay Zeka)  piyasaya sürülme sürecinin iyi yönetilmediğini dile getirdiler. Tabi bunun yanında  geciken güncellemenin tüketicileri iPhone 16'dan vazgeçireceği düşünülüyor. Apple Intelligence'ın bu ay yayınlanacak iOS 18.1 güncellemesiyle beraber kullanıma sunulacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading