Yandex Metrica

Sitede Ara

Araba alacak vatandaşlar elinizi çabuk tutun! Araçlara zorunlu yeni sistem geliyor!

Araba alacak vatandaşlar elinizi çabuk tutun! Araçlara zorunlu yeni sistem geliyor!

Araba alacak vatandaşları yakından ilgilendiren yeni bir uygulama gündeme geldi. 2022 yılında devreye giren otomobil ve yol güvenliği mevzuatı (GSR 2), 7 Temmuz tarihinden itibaren yürürlükte olacak. Ancak araç piyasasının da etkileneceği yeni düzenleme ile ek maliyetler geleceği öğrenildi.

Ekonomi

30.05.2024, 16:21

Avrupa Birliği'nin 2022 yılında otomobil ve yol güvenliği mevzuatı (GSR 2), uykulu sürücü uyarısı, akıllı hız yardımı, otomatik frenleme gibi sürücülerin güvenliğini önemseyen yeni sistem Türkiye'de sıfır araçlarda zorunlu olacağı öğrenildi. 

Türkiye'nin ağustos ihracatı ne kadar oldu? Bakan Bolat rakam verdi Türkiye'nin ağustos ihracatı ne kadar oldu? Bakan Bolat rakam verdi Haberi Görüntüle

ARAÇ PİYASASINDA YENİ DÖNDEM

Yeni gelecek olan sisteme ilişkin ise araç fiyatlarının 2 bin Euro'ya kadar ulaşacak ek malietler  getirmesi beklenirken, galericiler ise standartların atlında olan araçları satma yarışına girmiş durumda.

Ancak otomobil piyasasında ise 7 Temmuz gününde yürürlüğe girmesi beklenen yeni sistemin ise AB mevzuatı uyum kapsamında standart hale getirilecek. 

Türkiye'nin kredi notu yükselecek mi? Yatırımcılar Fitch'in kararını bekliyor: İşte son tahminler... Türkiye'nin kredi notu yükselecek mi? Yatırımcılar Fitch'in kararını bekliyor: İşte... Haberi Görüntüle

ARAÇLARDA YENİ SİSTEM: GSR 2

Yeni dönemde uygulanmaya başlanmasına ilişkin düzenleme yapılan GSR 2 sisteminin tüm otomobil, kamyonet, otobüs gibi araçlarda geçerli olması bekleniyor. Araçlarda kamera veya sensörlerle geri vites tespiti, akıllı hız yardımı, sürücünün uykulu olması, dikkat uyarısı, acil durumda sinyal uyarısı, şerit takip sistemi, otomatik frenleme sistemi yer alacak. 

Bakan Işıkhan'dan CHP'li belediyelere 'borcunu ödeyin' çağrısı: 'Yasal yollarla tahsil etme yoluna gideceğiz' Bakan Işıkhan'dan CHP'li belediyelere 'borcunu ödeyin' çağrısı: 'Yasal yollarla tahsil... Haberi Görüntüle

İKİNCİ EL PİYASASI DA ETKİLENECEK

Türkiye'yi de yakından ilgilendiren yeni düzenlemede güvenlik aksamının 1000-2000 euro civarında piyasalara yansıyacağı tahmin ediliyor. 

Ancak alınan bilgilere göre ise bazı markaların 'zararına kampanya' yaptığını kaydetti. Yeni gelecek olan GSR 2 sistemiyle ikinci el araç piyasasına da yansıyacağı öngörülüyor. 

Habere Tepki Ver

4

2

0

0

1

0

0

1

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Loading