Yandex Metrica

Sitede Ara

Araç alacaklara müjde: ÖTV indirimiyle o marka model arabalara dev indirim geliyor!

Araç alacaklara müjde: ÖTV indirimiyle o marka model arabalara dev indirim geliyor!

Araç almak isteyenlere müjde! TBMM'ye sunulan kanun teklifi ile şarj edilebilir hibrit (Plug-in Hybrid) otomobillere ÖTV indiriminin gelmesi an meselesi. Yeni teklife göre hibrit otomobillere özel ÖTV oranları da netleşmiş oldu.  

Ekonomi

15.07.2024, 12:51

TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifi ile şarj edilebilir hibrit otomobillere ÖTV indirimi getiriliyor. Kanun teklifi kabul edilirse Plug-in Hybrid otomobillerde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı yüzde 30’a kadar düşecek.

Duvar'da yer alan habere göre Otomobil Gazetecisi Emre Özpeynirci, “Türkiye’de üretilen ilk şarj edilebilir hibrit model olan Toyota C-HR bu teşvikten yararlanamazken ve diğer yerli modeller için 2 yıldır matrah güncellemesi yapılmamışken, sadece ithal markaların teşvik edilmesi ilginç” diyerek ÖTV indiriminden yararlanacak modelleri listeledi. 

Çocuğu okulda okuyan ailelere müjde: Vakıfbank'tan 100 bin TL ödeme: Okul öncesi ilaç gibi gelecek! Çocuğu okulda okuyan ailelere müjde: Vakıfbank'tan 100 bin TL ödeme:... Haberi Görüntüle

ÖTV YÜZDE 80'DEN 30'A DÜŞÜYOR

Özpeynirci, bugünkü fiyat seviyeleri ve teknik özelliklere bakıldığı zaman ÖTV'si yüzde 80'den yüzde 30'a düşecek tek modelin BYD Seal U DM-I olduğunu açıkladı.

ÖTV'si yüzde 80’den yüzde 60’a düşecek modeller ise BMW X1 xDrive30e, SKODA Kodiaq 1.5 TSI (204 PS) PHEV ve DSG DS-9 E-TENSE 250 oldu. Bunların dışında henüz WLTP datası (menzil) kesinleşmemiş veya güncelleme ile bu teknik tanıma girebilecek ve ithali yapılabilecek araçlar ise AUDI A3 PHEV, MG E-HS PHEV, CHERY PHEV, DS4, DS7 PHEV, HYUNDAI Tucson PHEV, KIA Sportage PHEV, OPEL Astra PHEV, OPEL Grandland PHEV, CITROEN C5 PHEV, VOLKSWAGEN Golf PHEV olarak sıralandı.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading