Yandex Metrica

Araç muayenesinde köklü değişiklik! Artık buna bakılmayacak: Kararı TÜVTÜRK açıkladı

Araç muayenesinde köklü değişiklik! Artık buna bakılmayacak: Kararı TÜVTÜRK açıkladı

Şüphesiz araç sahiplerinin en fazla strese girdiği zamanlardan biri muayene zamanları... Ücreti ayrı, kontrol sırasında ortaya çıkan problemleri ayrı araç muayenesinde şimdi köklü bir değişiklik yapıldı. TÜVTÜRK tarafından açıklanan bu değişiklik araç sahiplerini bir nebze olsun rahatlattı. İşte detaylar...

Gündem

04.06.2024, 22:31

Şüphesiz araç sahiplerinin en fazla strese girdiği zamanlardan biri muayene zamanları... Ücreti ayrı, kontrol sırasında ortaya çıkan problemleri ayrı araç muayenesinde şimdi köklü bir değişiklik yapıldı. TÜVTÜRK tarafından açıklanan bu değişiklik araç sahiplerini bir nebze olsun rahatlattı. 

Araç sahipleri, araçlarının tipine göre belirli periyotlarla muayene istasyonlarına gidip araç muayenesi yaptırıyor. Araç muayenesi için tek yetkili kurum olan TÜVTÜRK'ten yapılan açıklamada artık lastik kontrolü yapılmayacağı duyuruldu.

Bundan böyle araç muayenesi yaptıran kişilerin yaz lastiği ve kış lastiği denetiminden muaf tutulacak. Yani artık araçta kış lastiği ya da yaz lastiği olup olmadığı denetlenmeyecek. Bu da hem kontrollerin daha hızlı yapılmasına hem de aracın muayeneden daha kolay geçmesine yardımcı olacak.

Telefonlarına gelen mesajı görenler şoke oldu! Engin Polat'a yasa dışı bahiş sitelerinden 'Geçmiş Olsun' kampanyası! Telefonlarına gelen mesajı görenler şoke oldu! Engin Polat'a yasa dışı... Haberi Görüntüle

LASTİKLER NASIL OLMALI?

Muayenede artık kastiklerin diş derinliğine bakılacak. Buna göre araç muayenesi sırasında lastik profil derinliklerinin minimum 1,6 milimetre olması gerektiği vurgulanmaktadır.

9 Eylül (yarın) lisede dersler saat 10'da mı başlayacak? Pazartesi günü İstanbul'da lisede, ortaokulda ve ilkokulda dersler geç mi başlayacak? 9 Eylül (yarın) lisede dersler saat 10'da mı başlayacak? Pazartesi... Haberi Görüntüle

RİSK NEDİR?

TÜVTÜRK tarafından yapılan açıklamalara göre, lastik profil derinlikleri ile ilgili yapılan çalışmalar göz önünde bulundurulduğunda, 3 milimetre profil derinliğinin altına düşen lastiklerde, su boşaltma kapasitesinde ciddi bir düşüş yaşandığı; bu durumun fren mesafesini yüzde 30 kadar artırdığı ve yeni bir lastiğe kıyasla direksiyon kontrolünde 6 ila 7 kat bir azalma meydana getirdiği ifade edilmektedir.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading