Araçlar havuza çekiliyor, başkanlara yakıt sınırı geliyor: İşte takdir toplayan tasarruf tedbirleri

Araçlar havuza çekiliyor, başkanlara yakıt sınırı geliyor: İşte takdir toplayan tasarruf tedbirleri

Hükümetin açıkladığı tasarruf tedbirleri kamu kurumlarının ardından AK Parti'li belediyelerde de hayata geçiyor. Araç sayısının azaltılması, akaryakıt sınırlaması ve hediye takdimine son verilmesini amaçlayan genelge beğeniyle karşılandı. 

Ekonomi

01.06.2024, 12:37

AK Parti'li belediyeler hükümetin açıkladığı tasarruf tedbirleri kapsamında bir dizi uygulamayı hayata geçiriyor. 

Kamuda tasarruf için hazırlanan genelge, 10 başlık altında devreye girdi. Vatandaşlardan takdir toplayan tasarruf hamleleri arasında belediyedeki araç sayısının azaltılıp ortak havuz oluşturulması ve akaryakıt sınırlaması var. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in mesajları doğrultusunda hazırlanan tedbirler, kamu kaynaklarının en verimli şekilde kullanılması ve israfın önüne geçilmesini esas alıyor. 

Asgari ücrette ve en düşük emekli maaşında öne çıkan rakam belli oldu Asgari ücrette ve en düşük emekli maaşında öne çıkan rakam... Haberi Görüntüle

AKARYAKIT SINIRLANIYOR, VARDİYA SİSTEMİ GELİYOR

Belediyede amir pozisyonunda görev yapanlar bundan böyle araç havuzunda bulunan ortak araçları sadece mesai saatleri içinde kullanabilecek. Makam araçları azaltılarak oluşturulan 'ortak araç havuzu' belediyedeki tüm daire başkanlarına hizmet verecek. 

Aynı zamanda bu araçlara akaryakıt sınırlaması da getirildi. Aylık en fazla 2 depo benzin yahut dizelle birlikte belediye araçlarının 'sınırsız' kullanımının önüne geçiliyor. AK Parti'li birçok belediyede üst düzey yöneticilere "İşe kendi imkanlarınızla gidip gelin" uyarısı yapıldığı kaydediliyor. 

Çalışanların mesailerinde de düzenlemeye gidildi. Mesai saatleri haricinde çalışması gereken bazı belediye personeli yüklü miktarda ek mesai ücreti aldığı için sistem değiştiriliyor; bunun yerine belediyelerde artık vardiyalı sistem uygulanacak. Ek mesai ödemesi yapmak yerine çift vardiya uygulamasını hayata geçirmenin ödemelerde tasarruf sağlayacağı belirtiliyor. 

Emekli maaşı için olası senaryo yazıldı! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşı için olası senaryo yazıldı! En düşük emekli maaşı... Haberi Görüntüle

HEDİYE ALIMINA YASAK GELDİ

Belediyelerde önemli bir israf kalemi olan 'hediye' uygulamasına da son veriliyor. Kurumu ziyaret eden misafirlere şimdiye dek ajanda, kalem, takvim, broşür, çanta, USB bellek, depo pil, saat, rozet ve madalya gibi gereçler takdim ediliyordu. Bu tür uygulamaya artık son verildi. 

Belediye bütçesinden karşılanan konserler için de kısıtlama kararı alındı. Bundan böyle eğlence aktiviteleri için milyonlarca lira harcanmayacak. Tasarruf tedbirlerinin tavizsiz bir şekilde uygulanması talebiyle çok yakında devreye gireceği belirtiliyor.

Borsa günü nasıl tamamladı? İşte 08.10.2024 salı günü BIST 100 kapanış rakamı... Borsa günü nasıl tamamladı? İşte 08.10.2024 salı günü BIST 100... Haberi Görüntüle

İŞTE MADDE MADDE TASARRUF TEDBİRLERİ

  • Makam araçlarının sayısı azaltılıyor.
  • Yöneticilerin kullandığı araç sayısı ortak havuzdan karşılanıyor.
  • Aylık yakıt limiti iki depo ile sınırlanıyor.
  • Fazla mesai yerine vardiya sistemi geliyor.
  • Etkinlikler kısıtlanıyor.
  • Hediye takdimine son veriliyor.
  • Broşür ve tanıtım kataloğu gibi baskılı malzemeler için artık para ödenmeyecek.
  • Tanıtım ve ikram giderleri kısılıyor.
  • Belediye ilanları asgari düzeye indiriliyor.
  • Araçların bakımı özel serviste değil belediye atölyelerinde yapılacak.

 

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading