Asgari ücrete dev zam geliyor! Bakan Işıkhan ilk sinyali verdi

Asgari ücrete dev zam geliyor! Bakan Işıkhan ilk sinyali verdi

Yeni yıla doğru yaklaşılırken asgari ücret ile emekli maaşlarına yapılacak zam oranları için ilk rakamlar geldi. AK Parti kulislerinde asgari ücret için 23-25 bin TL, emekli maaşı için de 14-16 bin TL arasında rakamlar konuşulmakta.

Ekonomi

15.10.2024, 14:05

AK Parti kulislerinde ağırlıklı olarak asgari ücret için 23-25 bin TL arası bir rakam konuşulurken emeklilere yapılacak zamla beraber düzeltme ihtiyacı gündeme gelecek en düşük emekli maaşlarının 14-16 bin TL arası olması beklenmekte.

Buna bağlı olarak daha öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan dikkat çeken bir son dakika açıklaması gelmişti. Bakan Işıkhan, asgari ücrete ilişkin verdiği mesajında vatandaşları enflasyona karşı ezdirmeyeceklerini söylemişti.

Asgari Ücret

Yıl sonu enflasyon ve dolar beklentisi belli oldu Yıl sonu enflasyon ve dolar beklentisi belli oldu Haberi Görüntüle

IŞIKHAN AÇIKLADI

Bakan Işıkhan, "Geçen yıl aralık ayında izlediğimiz yol neyse, bu yıl da aynı şekilde ilerleyeceğiz. Enflasyona ezdirmeyecek, vatandaşın satın alma gücünü koruyacak bir ücret seviyesinde anlaşmaya varılmasını arzu ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Işıkhan, "Aralık ayında Türk-İş’in geçen yıl işçileri getirdiği gibi, bu yıl da benzer bir gelişme olursa işçileri ağırlamaktan memnuniyet duyarız. İşçiler bizim önemli paydaşlarımızdır" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading