Yandex Metrica

Aşırı sağcı bakan İsrail'in Gazze planını açıkladı: 'Askeri bir rejimle kontrol edeceğiz'

Aşırı sağcı bakan İsrail'in Gazze planını açıkladı: 'Askeri bir rejimle kontrol edeceğiz'

İsrail’in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Gazze'de askeri rejim kurarak bölgeyi kontrol edeceklerini söyledi.

Dünya

30.01.2024, 12:45

İsrail'den yayın yapan Kanal 12 televizyonuna konuşan bulunan İsrail’in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Gazze'nin yönetmine dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Gazze'de askeri bir yönetim kurarak bölgeyi kontrolleri altında tutma niyetinde olduklarını söyleyen aşırı sağcı bakan, tüm kabinenin ordunun Gazze'de kalması yönünde aynı fikirde olduğunu belirtti.

Ukrayna'dan barış sesleri: Savaşı bitirmek için plan hazırlıyoruz Ukrayna'dan barış sesleri: Savaşı bitirmek için plan hazırlıyoruz Haberi Görüntüle

"ESİRLERİ SAĞ OLARAK KURTARAMAYIZ"

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı vasıtasıyla Filistinlilere yapılan yardımlara da karşı çıkan Smotrich, söz konusu yardımların kendilerinin kontrolünde yapılması gerektiğini belirtti.

İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın elinde bulunan İsrailli esirlere de değinen Smotrich, bu esirlerin tamamının sağ olarak geri getirilmesinin zor olduğunu ifade etti. Bunu esirlerin ailelerine de söylediğini belirten İsrailli bakan,  "Gözlerinizin içine bakıp hepsini canlı geri getirmeye söz veren kişi doğruyu söylemiyordur." dediğini aktardı.

Esir yakınlarının hükümete yönelik protestoları ile ilgili de konuşan Smotrich, bunun esirleri evlerine sağ geri getirme ihtimalini zayıflattığını iddia etti.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading