Sitede Ara

Audi conta yaktı! Alman otomotiv devi iflasın eşiğine geldi: Birer birer fabrika kapatıyorlar

Audi conta yaktı! Alman otomotiv devi iflasın eşiğine geldi: Birer birer fabrika kapatıyorlar

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen Grubu'na ait olan Audi, Brüksel fabrikasını kapatacağını duyurdu. 

Otomobil

02.10.2024, 17:40

Audi'nin Brüksel' de yer alan ve yakın zamanda kapanılması düşünülen fabrikasına alıcı bulunamadı. Belçika basınına düşen Audi haberlerine göre, Brüksel'de üretim yapan tesisini almaya uygun bir talip henüz bulunamadığını açıklamış. Bu durumda fabrikasını satışa çıkardığını da duyurmuş oldu.  Audi, fabrikanın satışı için üretici ve tedarikçileri içeren 26 kişiyle görüştü. Bunlardan hiçbiri 3 bin çalışanın iş güvenliğini sağlayacak ve çalışmalarını devam ettirecek kişiler olmadığı için satış gerçekleşmedi. 

600 bin araç geri çağrılıyor! İşte o markalar... 600 bin araç geri çağrılıyor! İşte o markalar... Haberi Görüntüle

ÜRETİMLER MEKSİKA' DA DEVAM EDECEK

Alman otomobil üreticisi Volkswagen Grubu'na ait Audi markası, temmuz ayında lüks segment elektrikli otomobil modeli Q8'in üretildiğini duyurdu. Yaklaşık 3 bin kişinin çalıştığı Brüksel fabrikasında talebin düşmesi nedeniyle yeniden yapılanmaya gidileceği bildirildi. Söz konusu modellerin üretimine Meksika'da devam edileceğini açıklandı. Audi yönetimi, eylül başında Volkswagen Grubu tarafından Brüksel'deki fabrikaya üretim için hiçbir model tahsis edilmeyeceği hakkında açıklamada bulundu. 

Aracılara karşı vatandaşlar uyarılmıştı! TMSF’den indirimli satılık lüks otomobiller: İşte ihale tarihi... Aracılara karşı vatandaşlar uyarılmıştı! TMSF’den indirimli satılık lüks otomobiller: İşte... Haberi Görüntüle

YÖNETİM VE ÇALIŞANLARIN ARASINDA GERGİNLİK HAKİM

Bu durum fabrika çalışanlarını ve sendikaları huzursuz etti. Çalışanlar, bu durum sonrası işbaşı yapmamış ve üretimi tamamlanmış otomobillerin anahtarlarına el koydu. Audi, yönetimle çalışanlar arasında sorunlar yaşmaya ediyor. Bu sorunlar devam ederken, Brüksel fabrikası için yeni yatırımcı arayışı sürüyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Otomobil


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading