Yandex Metrica

Sitede Ara

Avrupa'da çiftçiler eylemde! O ülke Türkiye'den tarım işçisi alacak: Ayda 3 bin euro maaş!

Avrupa'da çiftçiler eylemde! O ülke Türkiye'den tarım işçisi alacak: Ayda 3 bin euro maaş!

Almanya, Polonya, Belçika ve Hollanda'nın ardından Fransa'da da çiftçi eylemleri günlerdir devam ederken Fransa, başka ülkelerden mevsimlik tarım işçisi alacağını bildirdi. Verilecek maaşı da açıklayan Fransa, Türkiye'den de işçi alımı yapacağının bilgisini paylaştı. 

Dünya

07.05.2024, 14:42

Fransa'da hükümetin tarım sektöründeki adımlarını yetersiz bulan ülkenin farklı noktalarından sendikalı çiftçiler eylemlerde bulunarak tepkilerini sürdürüyorlar. Çiftçilerin protestosuna sahne olan ve yetişmiş iş gücüne ihtiyaç duyan Fransa, başka ülkelerden mevsimlik tarım işçisi almak için harekete geçti.

Trump'ı kıskandıracak rakam! Kamala Harris seçim yarışına bağış rekoruyla başladı Trump'ı kıskandıracak rakam! Kamala Harris seçim yarışına bağış rekoruyla başladı Haberi Görüntüle

ÇİFTÇİLER EYLEMDE 

Almanya, Polonya, Belçika ve Hollanda'nın ardından Fransa'da da çiftçi eylemleri günlerdir devam ederken Fransa, başka ülkelerden mevsimlik tarım işçisi alacağını bildirdi. Verilecek maaşı da açıklayan Fransa, Türkiye'den de işçi alımı yapacağının bilgisini paylaştı. Fransa'da hükümetin tarım sektöründeki adımlarını yetersiz bulan ülkenin farklı noktalarından sendikalı çiftçiler eylemlerde bulunarak tepkilerini sürdürüyorlar.

Yeni personele servet ödüyorlar: Yıllık maaş 54 bin dolara çıktı Yeni personele servet ödüyorlar: Yıllık maaş 54 bin dolara çıktı Haberi Görüntüle

İŞÇİ ALIMLARINA TÜRKİYE'DE DAHİL EDİLDİ 

Ülkeye gelecek tarım işçilerine ayda 3 bin Euro maaş verileceğini açıklayan Fransa, Söz konusu projeye Türkiye de dahil etti. Fransız Ulusal Meclisi Milletvekili Mohamed Laqhila yaptığı açıklamada "Onların Fransa'ya gelmesini kolaylaştırmak için mevsimlik sözleşmeler yapmayı planlıyoruz." dedi. 

Hamas, İsrail'in elini sıkmadı: Yeni ateşkes teklifi reddedildi! 'Bunu kabul edersek işgal kalıcı hale gelecek' Hamas, İsrail'in elini sıkmadı: Yeni ateşkes teklifi reddedildi! 'Bunu kabul... Haberi Görüntüle

İŞÇİ AÇIĞINI KAPATMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİLER 

Yüksek giderleri protesto eden çiftçiler Fransa başta olmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde adeta ayağa kalktı. Bunun yarattığı etkilerin önüne geçmek için Fransa gibi ülkeler mevsimlik tarım işçilerine yönelik yeni adımlar atarak ortaya çıkacak işçi açığını kapatmak istiyorlar.

Kuzeyde gerilim tırmandıkça tırmanıyor: Ukrayna'daki karargah toplantısından Rusya'ya misilleme çıktı Kuzeyde gerilim tırmandıkça tırmanıyor: Ukrayna'daki karargah toplantısından Rusya'ya misilleme çıktı Haberi Görüntüle

3 BİN EURO MAAŞ 

Avrupa'da ucuz iş gücünden şikayet eden işçiler, artık kazanamadıklarını belirterek tarım faaliyetlerinde çalıştıracak işçi bulamadıklarını belirtiyor. Örneğin Fransa domates üreten bir ülke olmasına rağmen Türkiye'den de domates ithal ediyor. Şimdi de mevsimlik işçi almak için harekete geçiyor. NOW'un haberine göre, Türkiye'nin de dahil olduğu proje kapsamında mevsimlik tarım işçilerine ayda 3 bin euro maaş (101.361 Türk Lirası) verilmesi planlanıyor.

Fransız Ulusal Meclisi Milletvekili Mohamed Laqhila, açıklamasında projenin detaylarını anlattı. Laqhila, "Onların Fransa'ya gelmesini kolaylaştırmak için mevsimlik sözleşmeler yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Son dakika! Kursk'ta nükleer paniği! Bölgede hava saldırısı sirenleri duyuldu: Nükleer santrale saldırı mı düzenlendi? Son dakika! Kursk'ta nükleer paniği! Bölgede hava saldırısı sirenleri duyuldu:... Haberi Görüntüle

ÇİFTÇİLER TARIM POLİTİKALARINA TEPKİLİ 

Başta Almanya, Fransa, İspanya, Hollanda, Belçika, Polonya, İtalya ve Macaristan olmak üzere pek çok AB ülkesinde çiftçiler son dönemde uygulanan tarım politikalarına tepki gösteriyor.

Çiftçilerin eleştirdiği konular arasında Birliğin tarım politikaları, doğa restorasyon hedefleri, desteklemelerdeki kesintiler, Rusya-Ukrayna Savaşı sonucunda ortaya çıkan yüksek enerji, yakıt ve gübre maliyetleri, Ukrayna'dan gelen ucuz tahıl ürünleri ve su tasarruf tedbirleri yer alıyor.

Eski bakandan şok satırlar: Savaş makinesi bize dönecek, bu artık kaçınılmaz Eski bakandan şok satırlar: Savaş makinesi bize dönecek, bu artık... Haberi Görüntüle

DESTEK ÖDEMELERİNİ YETERSİZ BULUYORLAR 

Avrupa'nın dört bir yanındaki çiftçiler geçen yıldan beri akaryakıt fiyatları, vergilerdeki artış ve destekleme ödemelerinin yetersizliği nedeniyle kamu kurumları ve çeşitli kuruluşların önüne çamur veya gübre dökerek ya da yolları kapatarak protestolar düzenliyor.

Avrupalı çiftçiler, AB'ye, "Yeşil Mutabakat kapsamında karbon gübre ve pestisit kullanımına ilişkin katı kurallar getirerek tarımsal üretimi zorlaştırma" eleştirisinde bulunuyor.

Polonya ve Romanya'da ucuz Ukrayna tahılının ithalatının yasaklanması talebi öne çıkarken, Fransa'da artan yakıt fiyatları, İtalya'da ise AB'nin "Yeşil Mutabakat" programı ve artan maliyetler tepkilerin odak noktasını oluşturuyor.

 

 

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading