Avrupa'da sigara ve elektronik Sigaraya açık alan yasağı gündemde! Artık açık alada sigara içilemeyecek...

Avrupa'da sigara ve elektronik Sigaraya açık alan yasağı gündemde! Artık açık alada sigara içilemeyecek...

Avrupa Birliği, kafe terasları ve otobüs duraklarında sigara yasağı önerisi gündeme getirildi. Komisyon, mevcut sigara yasaklarını açık alanları ayrı ayrı genişletmeyi planlıyor. Bu öneri, nikotin ürünleri ürün ürünleri de dikkate alınarak güncellenmiş 2009 talimatlarına uygun olacağı belirtildi. 

Gündem

03.10.2024, 15:53

Avrupa Komisyonu, nikotin çeşitlerinin kapsamlı ürünleri de dahil olmak üzere mevcut sigara yasaklarını açık alanlarda da kalıcı şekilde genişletme uyarısı yapılacak. 

Avrupa Birliği, yürütme organı tarafından kabul edilecek planlar, kamuya açık yerlerde, iş yerlerinde ve toplu taşıma araçlarında pasif içiciliğe maruz kalmayı azaltmayı amaçlayan mevcut 2009 yönergelerini daha da kapsamlı hale getirecek.

AMAÇ KAMUYU KORUMAK

Avrupa Komisyonu, elektronik sigara ve nikotinlerin tükenmesi, sağlığa zararlarıyla ilgili artan endişeleri göz önünde bulundurarak, açık alanlarda sigara içme yasaklarını genişletmeyi planlıyor. Restoranlar, kafeler, otobüs durakları ve çocuk alanları gibi çeşitli yerler, sigara dağıtım bölgeleri olarak belirlenirken, bu düzenlemenin kamuyu koruma çabalarının bir parçası olduğu vurgulanıyor. 

ÖNERİ GENİŞ ALANLARA YAYILACAK 

Yeni yönergelere göre, restoranlar, barlar ve kafeler gibi hizmet tesisleriyle bağlantılı açık veya yarı açık alanlar, çatı katları, balkonlar, verandalar ve teraslar gibi sigara içilmeyen bölgeler haline gelecek. Otobüs durakları ve havaalanları da kapsanacak ve iş yerleri, hastaneler ve huzurevleri ile bağlantılı açık alanlarda da sigara içmek yasaklanacak. Çocukların bulunduğu alanlar, eğlence parkları, yüzme havuzları ve hayvanat bahçelerinin; ayrıca anaokulundan üniversitelere kadar eğitim alanlarını da kapsaması bekleniyor.

HEDEF 2040 YILINDA TÜTÜNSÜZ BİR NESİL OLUŞTURMAK

Avrupa Komisyonu'nun tütün lobisiyle ilgili endişeler gündemde. Tütün vergilendirme reformunun 2025'e ertelendiği ve bu saklama tütün endüstrisinin etkileri üzerine sorgulamalarının artırıldığı belirtiliyor. Ayrıca AB Ombudsmanı, komisyonun tütün lobicileriyle yaptığı toplantıları açıklamamasını eleştirdi. Revize edilen talimatlar, 2040 yılına kadar tütünsüz bir nesil oluşturmayı ve 2025'e kadar tütün depolamayı %30 oranında azaltmayı hedefliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading