Aylık 70 bin TL maaşla çalıştıracak adam bulamıyorlar!

Aylık 70 bin TL maaşla çalıştıracak adam bulamıyorlar!

Bu meslek için çalıştıracak adam arıyorlar. Çalışacak kişiye aylık 70 bin TL maaş, yeme, içme, barınma ve kıyafet gibi haklar verilmesine rağmen kimseyi bulamıyorlar.   

Gündem

30.09.2024, 12:51

Elazığ'da sürü sahipleri çalıştıracak çoban bulamıyorlar. Sürü sahiplere çobanlara, aylık 70 bin TL maaş, yeme, içme, barınma ve kıyafet gibi haklar vermesine rağmen çalışacak çoban bulamadıklarını söylüyorlar.

Hayvancılık sektöründe ciddi bir çöküş söz konusu. Şehirleşmenin artmasıyla, kolaylaşan hayat koşullarıyla beraber gençler köyleri terk ediyor. Bu durum yüzünden çoban bulmak zorlaşıyor.

Bir zamanlar 500 küçükbaş hayvanı olan Nurettin Çelenk, çoban bulamadığı için hayvanlarının büyük bir kısmını sattı. Çobanların eskiden kontör isteklerinin olduğunu söyleyen Çelenk, ''Şimdi internet talep ediyolar''dedi. 

Kanlı plan deşifre oldu: İsrail'in hedefi Hizbullah değil tüm Lübnan halkıydı! Kanlı plan deşifre oldu: İsrail'in hedefi Hizbullah değil tüm Lübnan... Haberi Görüntüle

ÇOBAN BULAMIYORLAR 

Çoban bulma konusunun hayvancılık alanında önemli olduğunu dile getiren Çelenk, “500 koyunu nasıl sağacak ve güdecek. Gençlerimizden kimse yapmıyor. Sadece bizim gibi orta yaş yapıyor. Biz küçüklükten seviyoruz. Bir türlü bırakamıyoruz. Aşiretimiz çok geniş. Elazığ, Tunceli, Erzincan üçgeninde ikametgah ediyor. Çobanın masrafı her şeyi geçti. Çoban bu sene altınla yarışıyor. Biz altın alamıyoruz. Adam aylığı ile bizden fazla altın alıyor. Bir memurdan fazla para alıyor. Net 70 bin lira alıyor. Artık çoban altın değerinde. Altını bulabiliyorsun ama çobanı bulamıyorsun” ifadesini kullandı.

Meteoroloji uyardı: Bu saatlere dikkat! 5 bölgede kuvvetli yağış bekleniyor Meteoroloji uyardı: Bu saatlere dikkat! 5 bölgede kuvvetli yağış bekleniyor Haberi Görüntüle

''ADAM NE DESE BİZ KABUL EDİYORUZ''

Çoban bulmakta zorlandıkları için gelen çobanın her dediğini yapmak zorunda kaldıklarını dile Çelenk, "Benim aylık 30 GB internetim olacak diyor. Ben ayda 30 GB internet kullanmıyorum. Adam gelmiş bana ağalık yapıyor. Çünkü haklı, çaresiziz. Adam ne dese biz kabul diyoruz. Zor bir meslek. Dağda, bayırda, yağışta, karda uğraşıyorsun. 50 yaşına gelen dizim, kolum ağrıyor demeye başlıyor. Adamın yatağı keçesi. Ben 5 yaşından buyana çobanım. Bu mesleğe 50 senemi verdim'' dedi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading