Yandex Metrica

Sitede Ara

Ayşenur Arslan'a bir cevap da MSB'den: TMT Kuvayımilliye ruhunun tezahürüdür

Ayşenur Arslan'a bir cevap da MSB'den: TMT Kuvayımilliye ruhunun tezahürüdür

Türk Mukavemet Teşkilatı'nı 'suikast örgütü' gibi göstermeye çalışan HalkTV sunucusu Ayşenur Arslan'a bir cevap da Milli Savunma Bakanlığı'ndan geldi.

Gündem

23.01.2024, 18:47

Kıbrıs'ta Yunanistan destekli EOKA çetesine karşı Türkiye tarafından kurulmuş Türk Mukavemet Teşkilatı hakkında HalkTV sunucusu Ayşenur Arslan'ın yaptığı yorum gündemden düşmüyor. Arslan, adadaki Türkleri Rum saldırılarından koruyan ve Kuzey Kıbrıs'ın kurtarılmasında büyük rol oynayan TMT'yi 'illegal' ve 'suikastçı' ifadeleriyle tanımlamış, bu sözler yurt genelinde infial uyandırmıştı.

Skandal sonrası özür dilemek yerine sözlerinin arkasında duran Ayşenur Arslan'a Milli Savunma Bakanlığı'ndan da cevap geldi. MSB yaptığı açıklamada, "TMT, Kuvayımilliye ruhunun bir tezahürüdür" ifadesini kullandı. "Türk Mukavemet Teşkilatı demek, vatan savunması demektir" başlığıyla yapılan MSB açıklamasında şöyle denildi: 

Türk havacılığı altın çağında! ANKA III bir aşamayı daha başarıyla tamamladı Türk havacılığı altın çağında! ANKA III bir aşamayı daha başarıyla... Haberi Görüntüle

CEHALETTEN Mİ İHANETTEN Mİ...

"Rum terör örgütü EOKA’nın canice cinayetlerine ve soykırım girişimine karşı Kıbrıs Türkü’nün can ve mal güvenliğini korumak üzere kurulan Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT); 100 yıl önce yedi düvele karşı direnişi canlandıran Kuvayımilliye ruhunun bir tezahürüdür.

Unutulmamalıdır ki Türk Mukavemet Teşkilatı demek vatan savunması demektir. Bilgisiz kanaat/yorum çevreye zarardır. Cehaletten mi yoksa ihanetten mi bilinmez fakat şuursuzca açıklamalarla Kıbrıs’taki kardeşlerimizi incitenleri kınıyor ve haklı davalarında kardeşlerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu bildiriyoruz.

Bu mücadelede vatan, bayrak ve vazife uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, hayattaki gazilerimize sağlıklı ve mutlu uzun ömürler diliyoruz."
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading