Yandex Metrica

Sitede Ara

Ayten Gökçer kaç yaşında vefat etti? Ayten Gökçer kimdir?

Ayten Gökçer kaç yaşında vefat etti? Ayten Gökçer kimdir?

14 Mayıs Salı günü Türk sinema tarihinin yıldız isimlerinden birisi olan Ayten Gökçer hayata gözlerini yumdu. Bu acı olay sosyal medyada gündeme gelirken, sevenleri yasa boğuldu. Bu olay sonrasında iste Ayten Gökçer'in kaç yaşında vefat ettiği ve oynadığı filmler merak edilir oldu.

Gündem

21.05.2024, 06:06

Türk sinemasının ışıltılı yıldızlarından Ayten Gökçer'in vefat haberi, sevenlerini derin bir üzüntüye boğdu. 2017 yılında geçirdiği felç nedeniyle sağlık sorunlarıyla mücadele eden ünlü oyuncunun ardından, onun vefatıyla ilgili merak edilen sorular da gündeme geldi. Gökçer'in hayatını kaybetmesinin sebebi, birçok kişi için merak konusu haline geldi.

Ayten Gökçer

Ayten Gökçer

Sel felaketinden etkilenen Bangladeş'e Türkiye'den  yardım eli: 20 bin paket dağıtıldı! Sel felaketinden etkilenen Bangladeş'e Türkiye'den yardım eli: 20 bin paket... Haberi Görüntüle

AYTEN GÖKÇER KAÇ YAŞINDA VEFAT ETTİ?

Türk tiyatro ve sinemasının değerli isimlerinden Ayten Gökçer, 84 yaşında aramızdan ayrıldı. Gökçer'in kesin ölüm nedeni hakkında net bir bilgi olmasa da, 2017 yılında geçirdiği felç sonrası yaşadığı sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği biliniyordu. Ayten Gökçer'in vefatı, Türk sanat dünyasında derin bir üzüntüye sebep oldu.

Usta oyuncunun sahne ve perde arkasındaki büyük katkıları, onu unutulmaz kılıyor. Felç geçirdikten sonra yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen, Gökçer sanatına olan tutkusundan ve azminden hiçbir zaman ödün vermedi.

MİT'ten nokta operasyon! PKK'nın 'sözde' genel sorumlusu etkisiz hale getirildi! MİT'ten nokta operasyon! PKK'nın 'sözde' genel sorumlusu etkisiz hale getirildi! Haberi Görüntüle

AYTEN GÖKÇER KİMDİR?

Ayten Gökçer, 26 Ocak 1940'ta İstanbul'da dünyaya geldi. Türk sineması ve tiyatrosunun önemli isimlerinden biri olarak tanındı.

1953 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı'nın bale bölümüne giren Gökçer, yeteneği ile dikkatleri üzerine çekti. 1958'de ise Devlet Tiyatroları sanatçı kadrosuna katılarak kariyerine profesyonel olarak adım attı.

Sinema kariyerine 1965 yılında "Taçsız Kral" adlı filmle başlayan Gökçer, daha sonra tiyatroya ağırlık verdi. Özellikle "Yedi Kocalı Hürmüz" müzikalinde canlandırdığı "Hürmüz" karakteri ile adından söz ettirdi.

1988 yılında devlet sanatçısı unvanını kazanan Ayten Gökçer, uzun bir süre boyunca sanat camiasında saygın bir yere sahip oldu ve pek çok ödülün sahibi oldu.

Televizyon dünyasına ise 1999 yılında "Yılan Hikayesi" adlı dizi ile adım atan Gökçer, bu alanda da başarılı performansıyla izleyicilerin beğenisini kazandı.

Ayten Gökçer, sanatçı Cüneyt Gökçer ile evliydi ve bu birliktelik onun hayatında önemli bir yer tuttu.

Türkiye'nin konuştuğu kayıp Narin'den haber var mı? Kan lekeleri bakın kime ait çıktı Türkiye'nin konuştuğu kayıp Narin'den haber var mı? Kan lekeleri bakın... Haberi Görüntüle

AYTEN GÖKÇER FİLMLERİ

1965: Taçsız Kral

1967: 501 Numaralı Hücre

1967: İçli Kız Funda

1972: Damdaki Kemancı

1973: Anneler Günü

1980: IV. Murat

1981: Bağdat Hatun

1988: Önce Canan

1991: Elif Ana

1999: Yılan Hikâyesi (dizi)

2003: Patron Kim? (dizi)

2005: Çat Kapı (dizi)

2008: Hoşçakal Güzin

2017: İstanbul Kırmızısı

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading