Yandex Metrica

Bahçeli uyarmıştı! Kripto çeteden kumpas girişimi! Ankara'da sıcak saatler

Bahçeli uyarmıştı! Kripto çeteden kumpas girişimi! Ankara'da sıcak saatler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT Başkanı İbrahim Kalın'ı ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne çağırmış, gece yarısı yapılan bu kritik zirvenin Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonla ilgili olduğu öğrenilmişti. Görüşmenin ardından radikal kararlar alınacağı ve bu kararların bugün saat 12.00'de yapılacak AK Parti Grup Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

Gündem

18.05.2024, 13:21

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturmasında görev alan emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklamaları Ankara'nın en önemli gündem maddelerinden biri haline geldi. FETÖ'nün 17-25 Aralık Darbe Girişimini işaret ederek sert açıklamalarda bulunan Bahçeli, "17-25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin" ifadelerini kullanmıştı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın'ı ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet etti. Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, görüşmenin dün akşam için planlandığını ancak bu akşama alındığını söyledi. Fırat, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı'nda Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın bir araya geldi. Dün akşam için planlanan bir toplantıydı bu. Biriken konularla ilgili her iki isimden de aynı anda bilgi almak istediği belirtiliyor. Aslında programında dün akşam yapılacak olan toplantı bu akşama alınmış. Tabii ki gündemde güncel her konu olduğunu söyleyebiliriz. Sadece bugün MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin gündeme getirdiği konular değil yargıdaki ve istihbarat alanındaki gelişmelerin ele alındığını söyleyebiliriz. Yarınki grup toplantısı önemli. Bugün aldığı bilgiler neticesinde yarın ne söyleyecek? Tüm gözler 12'deki grup toplantısında olacak." dedi.

Valilik duyurdu! Bir ilde daha ormana girişler yasaklandı Valilik duyurdu! Bir ilde daha ormana girişler yasaklandı Haberi Görüntüle

 SES KAYITLARI MEDYAYA YANSIMIŞTI

Kısa süre önce Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik açılan davada gizli tanık olarak yer alan Serdar Sertçelik’in, medyaya yansıyan ses kayıtlarıla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlatmış, soruşturma kapsamında Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli üç polis müdürü açığa alınmıştı. Açığa alınan şüpheli emniyet görevlileri hakkında "suç işlemek için anlaşmak", "adil yargılamayı ve tanığı etkilemeye teşebbüs", "görevi kötüye kullanma" ve "suçluyu kayırma" suçlarından devam eden soruşturmada, şüphelilerin ikametlerinde dijital materyallere el konulması amacıyla arama yapılmıştı.

4 bin 340 hakim ve savcının yeri değişti! Atama kararları Resmi Gazete'de 4 bin 340 hakim ve savcının yeri değişti! Atama kararları... Haberi Görüntüle

 BAHÇELİ'DEN SERT ÇIKIŞ

Partisinin grup toplantısında bu konuya dair sert açıklamlar yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, birkaç emniyet görevlisinin açığa alınmasıyla geçiştirilemeyeceğini söyledi ve hedefin MHP, AK Parti, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye olduğunu belirtti. Bahçeli şu ifadeleri kullandı: "Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir. Nitekim hedef; MHP, AK Parti, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye'dir. 17-25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin, göz yumarsak gözümüz çıksın, eyvallah edersek de kanımız kurusun. Gizli tanık ifadeleriyle şerefli isimleri karalama kumpasını ve tecelli eden millet iradesini gölgeleme arayışını himaye eden ve buna hizmetkarlık yapan kim varsa haindir, Haşhaşidir. Emniyet, yargı ve medya uzantılarının tepesine binilmelidir. Bakalım 'Temiz Eller Operasyonu' nasıl oluyormuş, hepsine göstermek, hepsini yaka paça içeri tıkmak da hukuk devletinin varlık ve şeref konusudur."

Son dakika... İletişim Başkanı Altun duyurdu: Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli ile görüşecek Son dakika... İletişim Başkanı Altun duyurdu: Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri... Haberi Görüntüle

BAHÇELİ'NİN AKŞAM SAATLERİNDE PAYLAŞTIĞI GÖNDERİ

Devlet Bahçeli, akşam saatlerinde ise sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla yine 17-25 emniyet ve yargı darbe girişimine dikkat çekti. Bahçeli, paylaşımında "17-25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin, göz yumarsak gözümüz çıksın, eyvallah edersek de kanımız kurusun." ifadelerini kullandı.

Son dakika... Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde bulunan bütün sınır kapılarını kapattı Son dakika... Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde bulunan bütün sınır kapılarını kapattı Haberi Görüntüle

GÖZLER ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDA

Bu gelişmelerin ve MHP lideri Bahçeli'nin grup toplantısında yaptığı konuşmanın ardından gözler bugünkü AK Parti Grup Toplantısı'na çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıda son dönemdeki gelişmelere dair önemli mesajlar vereceği ve bu mesajların tonunun sert olacağı öğrenildi. 

Galatasaray UEFA'dan ceza mı alacak? Galatasaray UEFA'dan ceza mı alacak? Haberi Görüntüle

AYHAN BORA KAPLAN OLAYI

Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek, A Haber canlı yayınında Ayhan Bora Kaplan soruşturmasıyla ilgili önemli bilgiler verdi. Şimşek, şu ifadeleri kullandı:

"3 emniyet müdürü hakkında tutuklama talebi olmadı. Sadece arama gerçekleştirildi ve yurt dışına çıkış yasağı verildi. Aramalarda dijital bir suç oluşturacak bir şey varsa ona el konuldu fakat herhangi bir tutuklama olmadı.

8 Eylül 2023'de Ayhan kod adlı kişi yurt dışına bilet alıyor ve havalimanına çıkarken gözaltına alınıyor. Operasyonda görevden uzaklaştırılan Ankara İl Emniyet Müdürü Murat Çelik var ve Bora Kaplan da ters kelepçe ile yere yatırılıyor. Ankara İl Emniyet Müdürü bu operasyonun görüntülerini bir ajansa göndermek yerine T24 adlı internet sitesine veriyor. T24, Başkan Erdoğan'a seçim öncesi operasyon yapan ve Alman sermayesi ile ayakta tutulan bir internet sitesi. O dönem bu operasyonu Emre Uslu, Adem Yavuz Aslan, Erk Acarer gibi firari Fetullahçılar sürekli köpürttüler.

Bu operasyon gerçekleştikten 28 gün sonra gizli tanık olan Serdar Sertçelik'i Kıbrıs'tan getiriyorlar. Kendisi Ankara'da yaklaşık 19 sayfa gizli tanık ifadesi veriyor ve savcılık bu ifadeyi onaylıyor. Sertçelik'in bu örgütün ikinci adamı olmasından dolayı elektronik kelepçe takılıyor ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılıyor.

"Serdar Sertçelik, Ankara'da ev hapsine alınmasına rağmen 9 kez evden dışarı çıkıyor. Bu kelepçe normalde evden çıkıldığında emniyete sinyal veriyor ve bu adli kontrol yakalamaya çevrilir ve cezaevine gidilir. Fakat Sertçelik tam 9 kez dışarı çıkıyor. Hatta bir keresinde 21 Kasım akşamında Ankara'da bir eğlence mekanında sabaha kadar eğleniyor ve sabaha karşı sevgilisi ile işkembeciye gidiyor.

Adalet Bakanlığı'na bu kelepçe ile evinin 100 metre dışarı çıkıldığında haber verilmesi lazım. Bir kere olsa bile yine de cezaevine yollanması lazım fakat bu şahıs zaten katıldığı canlı yayınlarda da firari gazeteciye "beni idare ediyorlardı ve ben de Ankara'nın birçok yerinde eğleniyordum" diyor. Yani gizli tanık yapılan Sertçelik'le sadece tanık koruma dairesinin bilgisi dahilinde bir polis veya rütbeli biri kendisi ile temas kurar.

Serdar Sertçelik bu kadar ihlal yapmasına rağmen en sonunda gece kulübünden çıktıktan sonra gittiği işkembecide bacağından 4 kurşun ile vuruluyor. Hastaneye gidiyor rapor alıyor ve o şekilde eve gidiyor. Hastane raporunda vurulduğu açıkça yazıyor. 

Hastanede raporundan sonra polisler tutanak dahi tutmadan veya tutuklama kararı çıkmadan Serdar Sertçelik evinde kalmaya devam ediyor. Vurulmasından bir gün sonra kendi iddiasına göre Bodrum'dan Kos Adasına gidiyor ve oradan bizim aldığımız istihbaratlara göre Dubai'de olduğu ve yayınları da Dubai'den yaptığı iddia ediliyor."

FETÖ'nün TSK yapılanmasına darbe: 1 mahrem imamı, 1 eski askeri öğrenci, 22 asker, gözaltında FETÖ'nün TSK yapılanmasına darbe: 1 mahrem imamı, 1 eski askeri... Haberi Görüntüle

UĞUR DÜNDAR İDDİASI

Bu arada örgüt üyelerinden sanık Muhammet Kaplan'ın 15 Nisan'da Ankara'da görülen davada duruşmada "Başkomiser firarı Sertçelik'i sorgu odasında Uğur Dündar ile görüştürdü. Ya telefonla ya da yüz yüze orasını bilmiyorum fakat bunu duydum ve yemin ederim." diyerek Uğur Dündar'ın ismini verdiği belirtiliyor. 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading