Bakan açıkladı: İşlem yapılacak! Fransız okulları kapatılacak mı?

Bakan açıkladı: İşlem yapılacak! Fransız okulları kapatılacak mı?

Fransız okullarının Türk müfredatına uymaması üzerine başlayan tartışmalar devam ediyor. Fransız okullarına bu konuda defalarca uyarı çeken Milli Eğitim Bakanlığı'ndan konuya dair yeni bir açıklama geldi. Bakan Tekin açıklamasında "Kurallara uymayan Fransız okullarına işlem yapılacak." dedi. Peki Fransız okulları kapatılacak mı?

Gündem

24.07.2024, 12:42

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den Fransız okullarına dair önemli açıklama geldi. Türkiye'de Fransa eğitim sistemine göre öğrenci yetiştiren okullarla ilgili tartışma devam ediyor. Türk müfredatına uymayan okullara gerekli uyarılar daha önce de yapılmıştı. Bakan Tekin son açıklamasında "Yasal mevzuatımız var. Uluslararası anlaşmalar var. Biz bu okulların hukuki statüye ulaşmasını istiyoruz. Kurallara uymayan Fransız okullarına işlem yapılacak." dedi.

2024 KPSS ortaöğretim sonuçları | 2024 KPSS lise ile atanmak için kaç puan gerekir? 2024 KPSS ortaöğretim sonuçları | 2024 KPSS lise ile atanmak... Haberi Görüntüle

FRANSIZ OKULLARINA BİR UYARI DAHA

Bakan Tekin konuya dair yaptığı açıklamada " Yasal mevzuatımız var. Uluslararası anlaşmalar var. Biz bu okulların hukuki statüye ulaşmasını istiyoruz. Kurallara uymayan Fransız okullarına işlem yapılacak. Okullar normal koşullarda bizim mevzuatımızda yeri olmayan okullar. Mevzuat içerisine girerlerse eğitimlerine devam edecekler. Demezlerse yok hükümdar olacaklar zaten." dedi. 

Antalya'da kuyu kebabından tekila çıkan restoran hangisi? Kokoreç'ten votka çıkan işletmenin adı ne? Antalya'da kuyu kebabından tekila çıkan restoran hangisi? Kokoreç'ten votka çıkan... Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCE DE UYARI YAPILDI

Milli Eğitim Bakanı Tekin daha önce de Fransız okullarına uyarıda bulunmuştu. Tekin açıklamasında "Biz bağımsız ve milli bir devletiz dolayısıyla bizim literatürümüze göre burada eğitim vermek istiyorsanız bizim şartlarımıza göre hareket edeceksiniz. Ben bağımsız Türkiye Cumhuriyeti devletinin ulusal ve uluslararası hukuku korumak adına sorumlu davranan bir Milli Eğitim Bakanı olarak bu okulların biz gerekli adımları attık. Bizim şartlarımıza gelirlerse hayatlarına devam ederler. Gelmezlerse de paşa gönülleri bilir. Biz de gerekli hukuki prosedürü takip ederiz. Bunu da bu vesileyle paylaşmış olayım” diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading