Yandex Metrica

Sitede Ara

Bakan Bayraktar'dan 'Gazprom' açıklaması: İstanbul'da enerji merkezi kurulabilir

Bakan Bayraktar'dan 'Gazprom' açıklaması: İstanbul'da enerji merkezi kurulabilir

St. Petersburg Uluslararası Gaz Forumu'nda "Küresel Gaz Piyasası: Dönüşümde zorluklar ve Kalkınma Yolları" başlıklı ana oturumda konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İstanbul Finans Merkezi'nde uluslararası ticaret platformunun kurulabileceğini açıkladı. Bakan Bayraktar, "Ortaklarımızla yoğun bir çalışmayla 2024'te oluşturabileceğimizi düşünüyorum." dedi.

Gündem

23.01.2024, 21:39

Enerji ve maden ticaretini de kapsayacak uluslararası ticaret platformunun İstanbul'da kurulması hakkında açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar"Ortaklarımızla yoğun bir çalışmayla 2024'te oluşturabileceğimizi düşünüyorum." dedi.

Bakan Bayraktar, St. Petersburg Uluslararası Gaz Forumu'nda "Küresel Gaz Piyasası: Dönüşümde zorluklar ve Kalkınma Yolları" başlıklı ana oturumda konuştu.

Kemalizm maskesiyle FETÖ'cülük! 2013 yılındaki mezuniyet töreninde Teğmen Andı'nı okuyan Buğra Baldan 15 Temmuz darbe girişimine katılıp müebbet almış Kemalizm maskesiyle FETÖ'cülük! 2013 yılındaki mezuniyet töreninde Teğmen Andı'nı okuyan... Haberi Görüntüle

Durukan Şekerleme halka arz kaç lot verir? Bireysel yatırımcıya kaç hisse düşer? Durukan Şekerleme halka arz kaç lot verir? Bireysel yatırımcıya kaç... Haberi Görüntüle

ENERJİ PİYASALARINDA ÖNEMLİ BİR DÖNÜŞÜM YAŞANIYOR

Enerji piyasalarında önemli bir dönüşüm süreci yaşandığına işaret eden Bayraktar, "Bu dönüşüm, önümüzdeki birkaç on yılda yaşayacağımız en büyük zorluklar arasında yer alacak. Daha yeşil ve düşük emisyonlu bir sisteme geçiş yoluyla, iklim değişikliği ve küresel ısınmayla mücadele edilmesi kaçınılmaz bir süreçtir ve bu halihazırda da gerçekleşiyor." ifadelerini kullandı.

Sözlerine deva meden Bakan Bayraktar şu ifadeleri kullandı:

"Akıllı enerji dönüşümü, duyarlı, esnek, rasyonel, duygusal olmayan, dijital bir dönüşüm yoluyla olmalıdır. Esneklik dediğimizde de karşımıza doğal gaz çıkıyor çünkü gaz, küresel enerji dönüşümü için son derece önemli bir geçiş yakıtıdır."

GAZPROM TÜRKİYE'DE DOĞAL GAZ MERKEZİ KURABİLİR

Rus enerji şirketi Gazprom'la Türkiye'de bir doğal gaz merkezi kurulmasına yönelik görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Bayraktar, "Gazprom'la ve bu projedeki ortaklarımızla özellikle elektronik bir ticaret platformu kurulmasını istişare ediyoruz. Bunun çok uzun bir süre almayacağına inanıyorum. Umuyorum yaklaşık bir yıl içerisinde bu ticaret platformunu kurmuş oluruz." dedi.

İzmir'de baba dehşeti: 4 evladından 3'ünü öldürüp, kendini yaraladı İzmir'de baba dehşeti: 4 evladından 3'ünü öldürüp, kendini yaraladı Haberi Görüntüle

Meteoroloji'den Marmara Bölgesi için turuncu kodlu alarm! Gök gürültülü sağanak yağışlar geliyor! 1 Eylül 2024 Pazar hava durumu Meteoroloji'den Marmara Bölgesi için turuncu kodlu alarm! Gök gürültülü sağanak... Haberi Görüntüle

SAKARYA GAZ SAHASI HAKKINDA ÖNEMLİ GELİŞME

Türkiye'nin doğal gaz alanında önemli altyapı yatırımları yaptığını vurgulayan Bayraktar, "Boru hatları, gaza dönüştürme terminalleri ve Türkiye doğal gaz ihtiyacının yaklaşık yarısını sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ile karşılayabilecek noktaya geldi. Ayrıca yeraltı depolama tesislerimizin kapasitelerini önemli oranda artırdık." dedi.

Bayraktar, 4 derin sondaj gemisi ve 2 sismik araştırma gemisiyle Doğu Akdeniz ve Karadeniz'de de çalışmalara başladıklarına işaret ederek, "Ağustos 2022'de de tarihimizin en büyük doğal gaz keşfini duyurduk. Adını da Sakarya Sahası koyduk." diye konuştu.

Bakan Bayraktar şöyle devam etti:

"Şu anda Sakarya Sahası günde yaklaşık 3 ila 4 milyon metreküp doğal gaz üretiyor. Buradaki üretimi önce günlük 10 milyon metreküpe, ardından da plato seviyesinde 40 milyon metreküpe ulaşacağız." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading