Bakan Fidan: PKK Irak’ın her yerini kanser hücresi gibi sardı

Bakan Fidan: PKK Irak’ın her yerini kanser hücresi gibi sardı

Sky News Arabia kanalında dış politika gündemini değerlendiren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, PKK/YPG'yi işaret ederek "Bununla savaşmamız, bunun elindeki petrolü, enerji kaynaklarını Suriye halkına geri vermemiz gerekiyor. PKK Irak’ın her yerini kanser hücresi gibi sarıyor. Bu artık bizim sorunumuz olmaktan çıkıp Irak’ın bir milli güvenlik sorununa dönüştü” diye konuştu.

Gündem

25.07.2024, 00:33

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün yaptığı açıklamada aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze'deki durumu değerlendirdi. Bakan Fidan, Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme sürecine ilişkin de konuştu ve önemli mesajlar verdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Sky News Arabia kanalında dış politika gündemini değerlendirdi, soruları yanıtladı.

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkayan Netanyahu'nun başka bir ajandası olduğunu belirten  Bakan Fidan, Filistin’de ateşkes'in İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun politik amaçlarıyla örtüşmediğini söyledi.

"Kadın cinayetleri dursun" diye fotoğraf paylaştı! Altına yapılan yorum tüyler... Haberi Görüntüle

''DÖRDÜNCÜ GAZZE SAVAŞI KAÇINILMAZ''

"İki devletli çözüm konusunda anlaşma olursa, Türkiye olarak önerdiğimiz garantörlük mekanizmasının parçası olabiliriz" diyen Bakan Fidan, ''İki devletli çözümün derhal uygulanmaması halinde dördüncü Gazze savaşı kaçınılmaz. Sürekli olarak çatışmaların içinde kalacağız" ifadesini kullandı.

Aydın-Denizli Otoyol ücreti 2024 | Aydın-Denizli otoyolu ücretli mi bedava mı? Aydın-Denizli Otoyol ücreti 2024 | Aydın-Denizli otoyolu ücretli mi bedava... Haberi Görüntüle

''PKK, IRAK'IN HER YERİNİ KANSER HÜCRESİ GİBİ SARIYOR''

Bakan Fidan ayrıca teör örgütü PKK/YPG'yi işaret ederek "Bununla savaşmamız, bunun elindeki petrolü, enerji kaynaklarını Suriye halkına geri vermemiz gerekiyor. PKK Irak’ın her yerini kanser hücresi gibi sarıyor. Bu artık bizim sorunumuz olmaktan çıkıp Irak’ın bir milli güvenlik sorununa dönüştü” diye konuştu.

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading