Yandex Metrica

Bakan Fidan'dan Münih'te önemli görüşme: UCM Başsavcısı Han ile bir araya geldi

Bakan Fidan'dan Münih'te önemli görüşme: UCM Başsavcısı Han ile bir araya geldi

Münih Güvenlik Konferansı kapsamında temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Ahmed Han ile bir araya geldi.

Dünya

03.03.2024, 14:18

Münih Güvenlik Konferansı çerçevesinde Almanya'da bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan temaslarına devam ediyor. Gün içinde Karadağ Cumhurbaşkanı Jakov Milatovic ve Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri ve Diaspora Bakanı Donika Gervalla-Schwarz, İzlanda Dışişleri Bakanı Bjarni Benediktsson ve İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ile görüşen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan,  Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Ahmed Han ile bir araya geldi.

Soykırımcı İsrail'den sözde 'güvenli bölgede' katliam! AB kınamakla yetindi Soykırımcı İsrail'den sözde 'güvenli bölgede' katliam! AB kınamakla yetindi Haberi Görüntüle

"UCM'NİN GÖREVİ HESAP SORMAK"

İsrail’in Gazze’deki eylemlerine dair devam eden süreçle ilgili Fidan'a bilgi veren Han, işlendiği iddia edilen suçların araştırıldığını, kurbanlarla görüşüldüğünü aktararak, 2024 yılının davanın seyri bakımından önemine değindi. UCM'nin görevinin hukuku ihlal edenlerden hesap sormak olduğunu dile getiren Han, uluslararası toplum tarafından yapılan tüm çağrılara rağmen İsrail’in Gazze’de uyguladığı yöntemlerde bir değişikliğe gitmediğini söyledi.

Hakan Fidan ise Han'a, yasal sürecin zaman alabileceğini anladıklarını ancak Gazze’deki durumun her geçen gün kötüleştiğini, geri dönülemez bir noktaya geldikten sonra Filistin halkı lehine bir karar verilmesinin felaketi geri çeviremeyeceğini ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading