Yandex Metrica

Sitede Ara

Bakan Koca'dan Onaylı Randevu Sistemi paylaşımı: 'Daha başlangıçta önemli sonuçlar ortaya koydu'

Bakan Koca'dan Onaylı Randevu Sistemi paylaşımı: 'Daha başlangıçta önemli sonuçlar ortaya koydu'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Onaylı Randevu Sistemi'nin daha başlangıçta çok önemli sonuçlar ortaya koyduğunu belirtti.

Gündem

14.06.2024, 01:41

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde Onaylı Randevu Sistemi'nin değerlendirildiği toplantıya katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Başhekimlerimiz, eğitim ve klinik sorumlusu hekimlerimizle Onaylı Randevu döneminde şu an için ulaşılan sonuçları ve yeni durumu değerlendirdik. İstanbul'daki en büyük hastanemiz olan Çam ve Sakura Şehir Hastanesi örneğinde, Onaylı Randevu uygulamasının daha başlangıç aşamasında bile çok önemli sonuçlar ortaya koyduğu görülüyor."

Cuma namazı kılarken bıçaklandı! Sakarya'da akıllara durgunluk veren olay Cuma namazı kılarken bıçaklandı! Sakarya'da akıllara durgunluk veren olay Haberi Görüntüle

ONAYLI RANDEVU SİSTEMİ NEDİR?

Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) "Onaylı Randevu" dönemi 1 ay önce başladı. Peki Onaylı Randevu Sistemi nedir, nasıl kullanılır? 

Onaylı Randevu Sistemi, hastanelere ve doktorlara zamanı verimli kullanma imkanı sunmayı hedefliyor. 

Sağlık merkezlerinden alınan randevu bir gün önce saat 20.00'ye kadar onaylanmak zorunda. Esasında sistemin özü de bu. Eğer randevu sahibi son onay saatine kadar randevusunu onaylamazsa randevusu iptal edilecek. Bu kişiler için herhangi bir kısıtlama söz konusu değil. Peki randevusunu onayladığı halde hastaneye gitmeyenlere ne olacak? Bu kişiler aynı branşta 15 gün boyunca randevu alma hakkında mahrum olacak. Herhangi bir işlem yapılmadığı takdirde o randevu iptal edilecek, kişi yeni randevu alabilecek. Bu uygulamadan 65 yaş üzeri hastalarla kanser hastaları muaf tutulacak. Boşa düşen randevular sırada bekleyen başka hastalara yönlendirilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading