Yandex Metrica

Sitede Ara

Bakan Kurum açıkladı! İşte Kahramanmaraş'ın fay etüt raporu: Risk devam ediyor

Bakan Kurum açıkladı! İşte Kahramanmaraş'ın fay etüt raporu: Risk devam ediyor

Çevre, Şehircililk ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından üniversitelerden bilim insanlarının öncülüğünde 11 ilde geniş çaplı etüt çalışmalarının yürütüldüğünü belirtti. Bakan Kurum, "Afşar Mahallesi'nden başlayan ve Hayrullah Mahallesi'ndeki stadyum civarında sonlanan bölgeden geçen fay zonu segmentlerinde ise deprem üretme riskinin bulunduğu belirlendi, bu bölgede yapılaşma gerçekleştirilmeyecek." ifadesini kullandı.

Gündem

22.09.2024, 12:15

Kahramanmaraş'ın fay etüt raporu açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından üniversitelerden bilim insanlarının öncülüğünde 11 ilde geniş çaplı etüt çalışmalarının yürütüldüğü belirtildi. Bakanlık bu kapsamda Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde de riskli bölgelerle ilgili yaklaşık 7 bin 854 hektar alanda saha çalışmaları yapıldığını, fay hatları üzerindeki bazı noktalarda detaylı incelemeler gerçekleştirildiğini bildirdi. Açıklamada bölgeden alınan numunelerin Londra'da bir labaroruvara gönderildi belirtildi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un değerlendirmelerine yer verildi.

Bakan Kurum, "Sonuçlara göre, bölgede yerleşime uygunluk durumlarını artık net olarak belirlemiş olduk. Buna göre Kahramanmaraş fay zonlarından bazılarında deprem üretme potansiyeli bulunmadığı, dolayısıyla 'fay sakınım zonu' konulmasına gerek olmadığı sonucuna vardık. Bu çerçevede, bu alanları 'uygun olmayan alan' tanımı yerine 'önlemli alan' olarak yeniden düzenledik. Dolayısıyla rapora göre deprem üretme potansiyeli bulunmayan ve 'önlemli alan' olarak ilan edilen bölgelerde belirlenen tedbirler doğrultusunda yapılaşma oluşturulabilecek." ifadelerini kullandı.

RTÜK'ten kritik açıklama: Narin cinayetinde yayın yasağı kalktı! RTÜK'ten kritik açıklama: Narin cinayetinde yayın yasağı kalktı! Haberi Görüntüle

DEPREM RİSKİ VAR

Bakan Kuurm yarıca Afşar Mahallesi'nden başlayan ve Hayrullah Mahallesi'ndeki stadyum civarında sonlanan bölgeden geçen fay zonu segmentlerinde deprem üretme riskinin bulunduğunu belirtti. Kurum, bu bölgede yapılaşma gerçekleşmeyecek dedi.

Sır perdesi aralanmaya başladı! Narin'in abisi enesin kolunu kim ısırdı? Yenge ahırda yaşananları itiraf etti Sır perdesi aralanmaya başladı! Narin'in abisi enesin kolunu kim ısırdı?... Haberi Görüntüle

20 BİN 764 EV VE İŞ YERİ TESLİM EDİLDİ

Bakan Kurum, deprem sonrası kentteki inşa çalışmalarına ilişkin de bilgi verdi. Kentte 20 bin 764 ev ve iş yerinin teslim edildiğini, 45 bin 347 konut ve iş yerinin inşasının sürdüğünü aktaran Bakan Kurum, yıl sonuna kadar kentte 32 bin 255 yeni konutun daha hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading