Yandex Metrica

Bakan Şimşek duyurdu! Borsa ve kriptoya vergi geliyor

Bakan Şimşek duyurdu! Borsa ve kriptoya vergi geliyor

Yatırımcıları şaşırtacak bir duyuru, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapıldı. Bu kararın alınacağına dair pek bir beklenti yoktu, ancak artık kripto para ve borsa varlıklarından vergi alınacak.
 

Ekonomi

05.06.2024, 10:07

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu harcamalarında kararlılıkla tasarruf tedbirlerinin uygulanacağını ve kayıtdışı ekonomiyle mücadelenin sürdürüleceğini ifade etti. Katıldığı bir istişare toplantısında yaptığı sunumda, ekonomik programın sorunsuz bir şekilde ilerlediğini belirten Bakan Şimşek, enflasyonun düşürülmesi amacıyla yeni önlemler alındığını bildirdi.

Şimşek, milletvekillerinin tasarruf tedbirlerini göz önünde bulundurarak hareket etmeleri gerektiğini vurgulayarak, yatırım ödeneklerinde %15'lik bir kesinti yapılacağını ve fiziki ilerlemesi %75'ten fazla olan yatırım projelerine öncelik verileceğini ifade etti. Ayrıca Bakan Şimşek, kamu yatırım programına yeni projelerin alınmayacağını da belirtti.

Milli hızlı trende ilk test! Bakan Uraloğlu merak edilen tarihi açıkladı Milli hızlı trende ilk test! Bakan Uraloğlu merak edilen tarihi... Haberi Görüntüle

"DİSİPLİNE EDİLMESİ LAZIM"

Şimşek, kripto varlıklardan ve borsada yapılan işlemlerden elde edilen gelirlerin vergilendirilmesine yönelik yeni düzenlemelerin de yolda olduğunu belirterek, "Dünyada da böyle, bir gelir elde ediliyorsa bunun vergisi de olmalı. Kripto varlıklar, borsada işlem gören varlıklar, yatırım fonları vb. bunların disipline edilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

Tasarruf paketinin bir sonraki aşaması, Kamu İhale Yasası'nın Avrupa standartlarına uyumlu hale getirilmesi olacak. Bakan Şimşek, KİT'lerdeki yönetim anlayışının değişeceğini belirterek, pek çok vergi muafiyeti, indirimi, teşviki ve istisnasının kaldırılacağını duyurdu. Ayrıca fon gelirlerinden alınan vergilerde artış olacağını dile getiren Şimşek, dünyada benzer uygulamaları örnek göstererek, elde edilen gelirlerin vergilendirilmesinin önemini vurguladı.

Otomotivde yeni dönem: Yetkisi olmayana satış yok Otomotivde yeni dönem: Yetkisi olmayana satış yok Haberi Görüntüle

17 MİLYAR DOLARLIK YABANCI GİRİŞİ OLDU

Enflasyon ile mücadele çalışmalarını sürdüren Bakan Şimşek, "Enflasyon kalıcı olarak düşecek. Ne örtük ne açık bir kur taahhüdümüz yok. Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kaynak girişi var. Son 12 ayda yaklaşık 17 milyar dolarlık net yabancı girişi oldu. Yabancıların tahvillerdeki oranı yüzde 10’lara gidiyor. Enflasyonu indireceğimize dair güven arttığı zaman ben inanıyorum çok ciddi fon akışı olacak" açıklamasında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading