Yandex Metrica

Sitede Ara

Bakan Şimşek'ten otoyol ve köprü geçiş ücreti açıklaması

Bakan Şimşek'ten otoyol ve köprü geçiş ücreti açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten otoyol ve köprü geçiş ücretine ilişkin açıklama geldi. Bakan Şimşek, yaptığı açıklamada "Köprü ve otoyollardaki son fiyat artışlarının yıllık enflasyona etkisinin yaklaşık 0,05 puan (taşımacılık maliyetleri kaynaklı tüm dolaylı etkiler dahil) ile sınırlı olacağını öngörüyoruz" dedi.

Ekonomi

16.05.2024, 07:51

Otoyol ve köprü geçiş ücretleri zamlandı. 15 Mayıs itibarıyla otomobillerin Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçiş ücreti 35 TL’den 49 TL’ye, Osmangazi Köprüsü’nden geçiş ücreti 290 TL’den 399 TL’ye çıkıyor. 15 Temmuz ve FSM için ise fiyatlar otomobiller için tek yön 15 TL’den 24 TL’ye yükseliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada köprü ve otoyol ücretlerindeki fiyat artışlarını değerlendirdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden otoyol ve köprü geçiş ücretiyle ilgili açıklama yapan Bakan Şimşek, "Köprü ve otoyollardaki son fiyat artışlarının yıllık enflasyona etkisinin yaklaşık 0,05 puan (taşımacılık maliyetleri kaynaklı tüm dolaylı etkiler dahil) ile sınırlı olacağını öngörüyoruz." dedi.

TOKİ'den kaçırılmayacak fırsat! 32 ilde 173 arazi satışa sunuluyor! Tek şart... TOKİ'den kaçırılmayacak fırsat! 32 ilde 173 arazi satışa sunuluyor! Tek... Haberi Görüntüle

''YIL SONU ENFLASYON HEDEFİNE ULAŞMAKTA KARARLIYIZ''

Yıl sonu enflasyon hedefine ulaşmakta kararlı olduklarını vurgulayan Bakan Şimşek, şunları kaydetti:

"Mali disiplini güçlendirmek için aldığımız kararlarda dezenflasyon hedefimizi göz önünde bulunduruyoruz. Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi ve önümüzdeki süreçte atacağımız diğer adımlarla maliye politikası olarak enflasyonla mücadeleye desteğimiz artarak devam edecek."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading