Yandex Metrica

Bakan Uraloğlu duyurdu: Türksat 6A uydumuz bu sene uzayda!

Bakan Uraloğlu duyurdu: Türksat 6A uydumuz bu sene uzayda!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A uydusunun bu sene uzayda olacağını açıkladı. Bakan Uraloğlu, ''Türksat 6A uydumuz bu sene inşallah uzaya gönderiyoruz. Yine 5G teknolojisine geçiş sürecini yaşıyoruz, muhtemelen 2026'da bu teknolojiye geçmiş olacağız'' ifadelerini kullandı.

Gündem

06.03.2024, 11:06

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde düzenlenen Gençlik Buluşması'na katılım gösterdi. Bakan Uraloğlu Dicle Üniversitesi'nde gençlerin sorularını yanıtladı. Uraloğlu, Türkiye'den 4 saatlik uçuş mesafesi ile 67 ülkeye gidilebildiğini açıkladı.

Bakan Uraloğlu, ''Dünyada böyle başka bir lokasyon yok diyebilirim. Peki ne var bu 67 ülkede? Bu ülkelerde yaklaşık 40 trilyon dolarlık gayri safi hasıla var, yaklaşık 8,5 trilyon dolarlık yıllık ticaret hacmi var. Dolayısıyla bizim buna ulaşmamız demektir bu. Yine yaklaşık 1,5 milyon insan yaşıyor bu coğrafyada'' ifadelerini kullandı.

Sonunda bunu da gördük! Sosyal medyada gündem oldu: İzmir’de bir kişi Atatürk’ün balmumuna şikayette bulundu! Sonunda bunu da gördük! Sosyal medyada gündem oldu: İzmir’de bir... Haberi Görüntüle

''PROJELERİ BİTİRME AŞAMASINDAYIZ''

Uraloğlu, ticaretin geçmişten bugüne hep doğu-batı ekseninde düzenlendiğini belirtti. Hem Irak hem de Türkiye'nin yakından takip ettiğini belirten Uraloğlu, ''Kuzey koridoruna baktığımız zaman Ukrayna savaşının olduğunu görüyoruz. Güney koridoruna baktığımız zaman Süveyş kanalındaki sıkıntılardan dolayı Ümit Burnu dolaşılıyor. Bu koridoru destekleyeceğiz ve inşallah yakın zamanda bunun yapım çalışmalarına başlayacağız. Bu, ülkemizin, bölgemizin bu anlamdaki konumunu çok daha güçlendirecektir. Projeleri bitirme aşamasındayız'' dedi.

Kabine toplantısı sona erdi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Kabine toplantısı sona erdi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Haberi Görüntüle

ARTIK 2071 YILLARINI PLANLIYORUZ!

Uraloğlu, ''Lojistik, mobilite ve dijitalleşmeyi de yönetiyoruz. Misyonumuz Türkiye'nin gelecek projeksiyonu. Artık 2071'leri planlıyoruz; 2035'ler, 2053'ler değil sadece. Burada 2053 yılına kadar yapmayı planladığımız yatırımlar var. Ulaştırma, iletişim alanında yaklaşık 272 milyar dolarlık bir yatırım yapmayı planlıyoruz'' ifadelerini kullandı.

2024 ABD seçimleri ne zaman? Seçimi kim kazanır? Harris mi Trump mı başkan seçilir? 2024 ABD seçimleri ne zaman? Seçimi kim kazanır? Harris mi... Haberi Görüntüle

''TÜRKSAT 6A UYDUMUZU BU SENE UZAYA GÖNDERİYORUZ''

Bakan Uraloğlu, ''Türksat 6A uydumuz bu sene inşallah uzaya gönderiyoruz. Yine 5G teknolojisine geçiş sürecini yaşıyoruz, muhtemelen 2026'da bu teknolojiye geçmiş olacağız. Akıllı ulaşım sistemleri sizin merak duyduğunuz konular, onlarla da ilgili çalışmalar devam ediyor. Elektrikli araçlar için şarj istasyonları kurmaya devam ediyoruz'' ifadelerini kullanarak, gelişmelerin devam edeceğini vurguladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading