Bakan Uraloğlu İHA sayısını açıkladı: Geçen yıla nazaran inanılmaz artış var!

Bakan Uraloğlu İHA sayısını açıkladı: Geçen yıla nazaran inanılmaz artış var!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 Eylül ayı itibarıyla Türkiye'deki İnsansız Hava Araçları (İHA) sayısının bir önceki yıla göre yüzde 12,5 artış göstererek 68 bin 647'ye ulaştığını ve pilot sayısının ise yüzde 6,6 artışla 1 milyon 536 bin 993'e çıktığını açıkladı. 

Gündem

20.10.2024, 12:25

Bakan Uraloğlu, Türkiye'deki İnsansız Hava Araçları (İHA) ve İHA pilot lisansına sahip kişilerin sayısına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Uraloğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından gerçekleştirilen eğitimler ve çalışmalar sayesinde İHA sayısının ve pilot sayısının önemli ölçüde arttığını vurgulayarak,  "2024 Eylül ayı itibarıyla İHA sayısı, 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 12,5 artışla 68 bin 647'ye ulaştı. Ayrıca, İHA pilotu sayısı geçen yıla göre yüzde 6,6 artarak 1 milyon 536 bin 993'e yükseldi" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Balkan turu: Tiran'da cami açacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Balkan turu: Tiran'da cami açacak Haberi Görüntüle

HER YIL 5 BİN İLE 8 BİN ARASI YENİ KAYIT

Bakan Uraloğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 'İHA Sistemleri Talimatı' çerçevesinde İHA'lar için özel bir kayıt sistemi geliştirdiğini hatırlatarak, bu sistemin izin, uçuş ve kayıt işlemlerinde önemli kolaylıklar sağladığını belirtti. Her yıl yaklaşık 5 bin ile 8 bin yeni İHA'nın bu kayıt sistemine dahil olduğunu vurgulayan Uraloğlu, İHA'ların zirai ilaçlama, fotoğrafçılık, sinema, haritalama, trafik, güvenlik, kargolama ve sağlık gibi birçok alanda kullanımının giderek arttığını ifade etti.

Uraloğlu, öte yandan İHA Takip ve Trafik Yönetim Sistemi (İHATTYS) Projesi ile İHA'ların hava sahasına entegre edilmesini amaçladıklarını belirtti. Bu projenin, İHA'ların emniyet ve güvenlik sorunlarını ortadan kaldırmayı hedeflediğini vurgulayan Uraloğlu, "İHATTYS Projesi, tüm İHA operasyonlarının Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından herhangi bir ek donanım gerektirmeden güvenli bir şekilde yönetilmesini sağlayacak," değerlendirmesinde bulundu.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading