Bakan Uraloğlu'ndan Adana'ya metro müjdesi! Hat üniversite ve stadyuma kadar uzatılacak

Bakan Uraloğlu'ndan Adana'ya metro müjdesi! Hat üniversite ve stadyuma kadar uzatılacak

Adana ziyaretinde açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Adana'ya metro müjdesi verdi. Adana'daki metro hattının istenen işlevi taşımadığını belirten Uraloğlu, "Hattın daha işlevsel hale getirilebilmesi için üniversiteye ve stadyuma kadar uzatılacak olan bir hafif raylı sistem hattını beraberce değerlendirdik" ifadelerini kullandı.

Gündem

08.03.2024, 23:59

Bir dizi ziyaret için Adana'ya giden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'i ziyaret etti. Daha sonra Adana Toroslar Federasyonuna ziyarette bulunan Uraloğlu, Yüreğir ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi'nde, Yüreğir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir ile bir araya geldi.

Perşembe kar geliyor! İstanbul'da sıcaklıklar 6 derece birden düşüyor Perşembe kar geliyor! İstanbul'da sıcaklıklar 6 derece birden düşüyor Haberi Görüntüle

ADANA'NIN ULAŞIM SORUNLARI DEĞERLENDİRİLDİ

Söz konusu ziyaretlerinden ardından açıklamalarda bulunan Uraloğlu, kentin ulaşım alanındaki eksikliklerini değerlendirdiklerini ve Adana'da neler yapılabileceğini konuştuklarını ifade etti.

Kız çocukları üzerinden şantajla para kazanıyorlar! 901 Crowwing siber zorbalık çetesi için bakanlık harekete geçti! Kız çocukları üzerinden şantajla para kazanıyorlar! 901 Crowwing siber zorbalık... Haberi Görüntüle

MERSİN-ADANA-OSMANİYE-GAZİANTEP HIZLI TREN PROJESİ

Açıklamalarında devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı Projesi'nde çalışmaların hızla devam ettiğini ifade ederek, ""Orada önümüzde bir engel yok. İnşallah 2027'de bu projeyi bitirerek hizmete açmayı düşünüyoruz. Proje buradan devam edecek, Gaziantep'ten Şanlıurfa, oradan Ovaköy, oradan Irak üzerinden Fav Limanı'na gidecek olan bir projeyi konuşuyoruz. Aynı zamanda da otoyolun aynı şekilde devam edeceğini, bunu planladığımızı söylemek isterim." şeklinde konuştu.

Valentina Alekseyeva KİMDİR? Miss Russia 2025 birincisi Alekseyeva Instagram hesabı Valentina Alekseyeva KİMDİR? Miss Russia 2025 birincisi Alekseyeva Instagram hesabı Haberi Görüntüle

BALİYÖ HATTI ÇALIŞMALARI

"Bu projede özellikle Adana ile Adana OSB arasında bir banliyö​​​​​​​ hattının çalıştırılabilmesiyle ilgili değerlendirme yaptık." diyerek sözlerine devam eden Uraloğlu, "Bunun mümkün olabileceğini değerlendiriyoruz. Önümüzdeki süreçte inşallah beraberce konuşacağız, değerlendireceğiz. Bunun örnekleri de var." ifadelerini kullandı.

Murat Güler neden öldü? A1 Capital hissesi neden düşüyor? Murat Güler neden öldü? A1 Capital hissesi neden düşüyor? Haberi Görüntüle

HAFİF RAYLI SİSTEM PROJESİ

Sözlerine devam eden Uraloğlu, Adana'daki metro hattının istenen işlevi taşımadığını belirterek, "Hattın daha işlevsel hale getirilebilmesi için üniversiteye ve stadyuma kadar uzatılacak olan bir hafif raylı sistem hattını beraberce değerlendirdik." dedi. 

Afyonkarahisar'da korkutan deprem! AFAD, depremin şiddetini açıkladı Afyonkarahisar'da korkutan deprem! AFAD, depremin şiddetini açıkladı Haberi Görüntüle

ADANA'YA METRO MÜJDESİ

"Karayollarımız tarafından yapılan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden de bir hat bağlayıp metronun her iki tarafına bağlantı yaparsak Adana'yı bir ringle çevirmiş oluruz." diyerek sözlerine devam eden Uraloğlu, "Burada zaten belli bir aşamaya gelinmiş durumda. İnşallah burada Büyükşehir Belediyesi ile gerekli iş birliğini yaparak bunu da yürütelim istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Şırnak'ta ‘Gürz-18’ operasyonu: Terör inleri yerle bir edildi Şırnak'ta ‘Gürz-18’ operasyonu: Terör inleri yerle bir edildi Haberi Görüntüle

ADANA GÜNEY ÇEVRE YOLU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Adana Güney Çevre Yolu Projesi'ndeki sürece ele alarak, "Burada maalesef kamulaştırma problemlerinden dolayı çok istediğimiz aşamaya gelemedik ama artık şehrin şiddetle buna ihtiyacının olduğunu biliyoruz." dedi.

Bölgesel savaş çıkabilir! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten net uyarı: Asıl problem İsrail'i destekleyenler Bölgesel savaş çıkabilir! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten net uyarı:... Haberi Görüntüle

KALKINMA YOLU PROJESİ

"Kamulaştırmada yüzde 70 seviyelerine geldik, yakın takibe de aldık." diyen Uraloğlu, "Önümüzdeki süreçte kamulaştırmayı hızlıca bitirip bir an önce bu çevre yolunu Adana'mıza kazandırmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Kentte ayrıca iki etaplı yol projesinin planlandığını belirten Uraloğlu, "Irak'tan gelecek Kalkınma Yolu'nu da düşündüğümüzde Adana'daki mevcut otoyol, halihazırda bile kapasitesini doldurma seviyesine geldi." dedi.

"İlk etapta bir çevre yolu ikinci etapta da Pozantı'ya bağlanacak bir otoyol için 1/25000'lik haritalarda Karayollarındaki arkadaşlarımızla bir çalışma başlatıyoruz." diyerek sözlerine devam eden Uraloğlu, "En azından geleceği planlayıp ona göre şehrimizi geliştirmemiz gerekir. Birinci etapta kuzey çevre yolu, ikinci etapta da mutlaka bunu ikinci bir otoyol olarak değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

 

 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading