Yandex Metrica

Sitede Ara

Bakan Uraloğlu'ndan Microsoft krizine ilişkin açıklama: Sistem ne zaman normale dönecek?

Bakan Uraloğlu'ndan Microsoft krizine ilişkin açıklama: Sistem ne zaman normale dönecek?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanı, banka, hastane ve TV kanallarında kesintiye yol açan krizle ilgili açıklama yaptı. "Zarara uğrayan kurumlarla irtibata geçtik. Bir siber saldırı söz konusu değil" diyen Bakan Uraloğlu, sistemin ne zaman normale döneceği bilgisini de aktardı.  

Gündem

19.07.2024, 12:22

Dünya, Amerika merkezli teknoloji şirketi Microsoft'ta yaşanan arıza nedeniyle deyim yerindeyse kitlendi. Tüm dünyadaki havalimanı, banka, hastane ve TV kanallarında peş peşe kesintiler meydana geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da dünyayı sarsan krizle ilgili açıklama yaptı:

SGK, vatandaşları dolandırıcılığa karşı uyardı! Böyle bir uygulamamız yok SGK, vatandaşları dolandırıcılığa karşı uyardı! Böyle bir uygulamamız yok Haberi Görüntüle

SİSTEM NE ZAMAN NORMALE DÖNECEK?

Zarara uğrayan kurumlarla irtibata geçtik, aksaklığın önemli bir kısmını atlattığımızı söyleyebilirim. Birkaç saat içinde sistem vatandaşı etkileyen durumdan çıkartılmış olur. İlgili kurumlarımızla iletişim halindeyiz. Bir siber saldırı söz konusu değildir.

Yumurtaların üzerindeki numaralar ilaçlı olduğunu mu gösteriyor? Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nden açıklama Yumurtaların üzerindeki numaralar ilaçlı olduğunu mu gösteriyor? Gıda ve Kontrol... Haberi Görüntüle

TRHABER AYLAR ÖNCESİNDEN DUYURMUŞTU

TRHaber editörü Serra Güven, 2023 Aralık ayında tüm dünyayı etkisini altına alacak 'Dijital felaketi' anlatmıştı.

Tüm dünyayı bekleyen dijital kaos, İngiltere Başbakan Yardımcısı Oliver Dowden'dan geldi.

Dowden,  'Olası bir felaket sonrası dijital cihazların kullanım dışı kalabilir, önlem alın' çağrısında bulundu. 

TRHaber ekibi, insanlığın yapay zekanın kontrolünü kaybedebileceğini, internet güç sistemlerinin çökebileceğini aylar öncesinden duyurmuştu.

Bu konunun yaşanmasının 'Mümkün' olduğunu düşünen İngilizler ise hazırlık için ulusal bir 'Dayanıklılık akademisi' de başlatmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading