Yandex Metrica

Sitede Ara

Baklava tadında ek ikramiye: Meclis emeklilere bayram hediyesi verecek: Akıllara durgunluk veren zam

Baklava tadında ek ikramiye: Meclis emeklilere bayram hediyesi verecek: Akıllara durgunluk veren zam

Milyonlarca emekliye baklava tadında ikramiye geliyor! 4A 4B 4C emeklisine 9900 TL'lik ek ödeme müjdesi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla herekete geçen yetkililer Kurban Bayramı'ndan önce emeklilerin hem cebini hem de yüzünü güldürecek.

Ekonomi

19.05.2024, 16:17

16 milyon emekliye Kurban Bayramı'ndan önce baklava tadında ikramiye geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı sonrası emekli vatandaşlar 9900 TL'lik ek ödemeyle sevindi. Ziraat Bankası tarafından sunulan 9900 TL nakit kredi ödemesi de emeklilerin nakit ihtiyacını karşılayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla birlikte gelen 9900 TL'lik ek ödeme bayram öncesi emeklilere can suyu olacak. Fakat ödemenin alınabilmesi için belirtli şartlarıny etine getirilmesi gerekiyor. İlk şart emeklilerin maaşlarını 17 Mayıs tarihinden sonra almaları.

2024 yılı emeklilerin yılı olacak vizyonunu ile kamu bankalarına talimat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ziraat Bankası aracılığı ile emeklilere 9900 TL nakit kredi ödemesi sunacak. Nakit ihtiyacı olan vatandaşlar başvuru yapmak için bizzat Ziraat Şubesine gitmesi gerekecek. Bankanın istediği belgeleri eksiksiz bir şekilde sunan vatandaşlar 9900 TL nakit kredi ödemesini hesaplarına alacak.

Altında 50 dolarlık hareket bekleniyor! Yatırımcılar dikkat: İşte 26 Ağustos 2024 altın fiyatları Altında 50 dolarlık hareket bekleniyor! Yatırımcılar dikkat: İşte 26 Ağustos... Haberi Görüntüle

EMEKLİYE CİLLOP GİBİ İKRAMİYE

Öte yandan emeklilere bir müjde de SGK'dan geldi. SGK emeklilere düşük faizli nakit ödemesi verilebileceğini bildirdi. 25 bin TL’lik ödeme 4A 4B 4C emeklisi olan herkesi kapsıyor. Emekliye bayram öncesi ilaç gibi gelecek ek ikramiyeye ilişkin tüm detaylar netlik kazandı. 

Kurban Bayramı'na 1 ay kala hesaplara geçmesi beklenen nakit ödemesi için iki şartı yerine getirmek yeterli. 4A 4B 4C ayrımı olmadan destek ödemesine hazırlanan SGK, maaşını Ziraat Bankası, Vakıfbank ya da Halkbank aracılığıyla almak şartı ile emeklilere 25 bin TL düşük faizli kredi imkanı sağlayacak. Emeklilerde aranan bir diğer şart ise gelire sahip olmaları ve bankaların  kara listelerinde bulunmmaları.

Ayrıca Ziraat bankası, Vakıfbank ve Halkbank emeklilere düşük faizli kredi imkanının yanında emekli maaşını taşımaları halinde emekli promosyonu ödemesi de gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla en düşük promosyon ücreti kamu bankalarında 8000 TL ile 12.000 TL arasında.

Emekliye bal kaymak tadında müjde! 15-30 Eylül arası 58 bin TL ödeme yapılacak! Emekliye bal kaymak tadında müjde! 15-30 Eylül arası 58 bin... Haberi Görüntüle

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Bankaların kredi desteğinin yanında, 16 milyon emekliye Kurban Bayramı İkramiyeleri de dağıtılacak. Peki Ramazan Bayramı'nda 3 bin TL ikramiye alan emekliler Kurban Bayramı'nda kaç TL ikramiye alacak?

Türkiye sosyal devlet kapsamında vatandaşlarını Kurban Bayramı'nda da desteklemeye hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere verilecek olan bayram ikramiyesine ilişkin yaptığı son açıklamada, "Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde bütçe imkanlarını tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki bayram bu rakamı yüzde 50 artış ile 3 bin liraya yükselteceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

10 – 14 Haziran arasında yatırılması beklenen Kurban Bayramı ikramiyesinin 3.000 TL olarak hesaplara geçmesi öngörülüyor. Öte yandan bayram ikramiyesinden yararlanmak isteyen yeni emekliler için son tarihin  31 Mayıs olacağı ifade edildi. Bu karar göre 1-31 Mayıs tarihleri arasında emekli olacakların işlemleri 1 Haziran’da başlayacak. 31 Mayıs’a kadar emekli olanlar Kurban Bayramı ikramiyesinden yararlanabilecek.

Habere Tepki Ver

2

2

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading