'Barajlar çatladı' paylaşımı Oğuzhan Uğur'a pahalıya patladı! İşte istenen hapis cezası

'Barajlar çatladı' paylaşımı Oğuzhan Uğur'a pahalıya patladı! İşte istenen hapis cezası

Babala TV'de sunuculuk yapan Oğuzhan Uğur’un 6 Şubat depremleri sonrası barajların çatladığı yönünde paylaşımlarda bulunulmasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Uğur’un ‘basın ve yayın yoluyla halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Gündem

14.06.2024, 14:48

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerde 50 bin kişinin üzerinde insanımız hayatını kaybetmişti. 11 ili etkileyen çifte felaket sonrası binalar yerle bir olmuş köyler harabeye dönmüştü.

Çifte depremlerin ardından sosyal medyada çok sayıda paylaşımlar yapılmış hatta halkı yanıltan bilgiler aktarılmıştı.

Benzer paylaşımlardan birisi de Oğuzhan Uğur'a aitti. Oğuzhan Uğur'un sahibi olduğu sosyal medya hesabından depremin ertesi günü Kahramanmaraş ve Antakya'da barajların çatladığı yönünde paylaşımlarda bulunulmuştu.

TOKİ'nin büyük fırsatı o ile de vurdu: 2 Bin TL başvuruyla isteyene 2+1, isteyene 3+1 anahtar teslimi... TOKİ'nin büyük fırsatı o ile de vurdu: 2 Bin TL... Haberi Görüntüle

İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

Oğuzhan Uğur’un 6 Şubat depremleri sonrası barajların çatladığı yönünde paylaşımlarda bulunulmasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, Uğur’un ‘basın ve yayın yoluyla halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

AK Partili isim cinayete kurban giden kadınları suçlamıştı! AK Parti'den net tavır: Partiden ihraç edilecek! AK Partili isim cinayete kurban giden kadınları suçlamıştı! AK Parti'den... Haberi Görüntüle

İFADESİNDE NE DEDİ?

Yaşananların ardından ifade veren Oğuzhan  Uğur infial yaratma amacında olmadıklarını belirtti. Uğur, "Bölge için milyonlarca lira para toplanmasına destek olduk. Tek amacımız depremzedelere yardım etmekti" dedi.

Yargılamaya önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading