Sitede Ara

Batı cephesinde değişen bir şey yok: Kamala Harris, İsrail'e silah vermeye devam edecek

Batı cephesinde değişen bir şey yok: Kamala Harris, İsrail'e silah vermeye devam edecek

ABD'de Demokratların başkan adayı olan Kamala Harris'in İsrail'e yönelik silah ambargosunu desteklemediği bildirildi. Açıklama Harris'in politika danışmanı Phil Gordon'dan geldi. Gordon, Harris'in Gazze'deki sivillerin korunması için çalışmaya devam edeceğini ancak İsrail'e yönelik bir silah ambargosunu desteklemediğini söyledi

Dünya

09.08.2024, 00:25

ABD'de başkanlık seçimlerine kısa bir süre kala başkan adaylarının dış politikada nasıl bir yol izleyeceği de yavaş yavaş netleşiyor. Şimdiye kadar İsrail yönetimini askeri olarak destekleyen ve Gazze'de dökülen kanın ortağı olan ABD'de Başkan Joe Biden'ın Yardımcısı ve aynı zamanda 5 Kasım'da yapılacak seçimlerde Demokratların adayı olan Kamala Harris'in İsrail'e silah satılına devam edeceği belirtildi.

Teknoloji devi siyasete karıştı! Elon Musk'tan seçim mitingi: Trump için oy topluyor Teknoloji devi siyasete karıştı! Elon Musk'tan seçim mitingi: Trump için... Haberi Görüntüle

"İSRAİL'E YÖNELİK SİLAH AMBARGOSUNU DESTEKLEMİYOR"

Harris'in dış politika danışmanı Phil Gordon, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İsrail'e silah ambargosuyla ilgili olarak "Başkan Yardımcısı bu konuda net. İsrail'in İran'a ve İran destekli terör gruplarına karşı kendini savunabileceğinden emin olacaktır. Başkan Yardımcısı, İsrail'e yönelik bir silah ambargosunu desteklemiyor. Kendisi ayrıca Gazze'deki sivillerin korunması için çalışmaya ve uluslararası insani hukuku üstün tutmaya devam edecek." ifadesini kullandı.

Bu arada Kamala Harris'in Michigan'da Filistin destekçisi bir grupla yaptığı görüşmede İsrail'e yönelik bir silah ambargosu fikrini tartışmaya açmadığını belirtti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading