Belçika Parlamentosu'na önerge: 'Filistin devletini artık tanıyalım'

Belçika Parlamentosu'na önerge: 'Filistin devletini artık tanıyalım'

Belçika Başbakan Yardımcısı Petra De Sutter'in partisi olan Yeşiller Partisi, federal parlamentoya Filistin'in tanıması için önerge verdiğini açıkladı. Parti, "Filistin devletini artık tanıyalım." dedi.  

Dünya

11.07.2024, 15:53

Belçika Başbakan Yardımcısı Petra De Sutter, X hesabından paylaştığı video mesajda, Gazze ve Batı Şeria'da devam eden şiddet ve insani krize işaret ederek, saldırılar neticesinde son 9 ayda 38 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

İsrail'den İran'a misilleme! İsrail Güvenlik Kabinesi, İran'a saldırı için ne karar verdi? İsrail'den İran'a misilleme! İsrail Güvenlik Kabinesi, İran'a saldırı için ne... Haberi Görüntüle

'CAN KAYBI 186 BİNİN ÜZERİNE ÇIKABİLİR'

Gazze Şeridi'ndeki sivillerin açlık riskiyle karşı karşıya olduğuna dikkati çeken De Sutter, "Yakın zamanda yapılan araştırmaya göre, yetersiz beslenme ve sağlık hizmetlerinin çökmesi nedeniyle bu rakam 186 binin üzerine bile çıkabilir." ifadesini kullandı.

De Sutter, "Bu barış içinde bir çözüm arayışı değildir. Bu ateşe benzin dökmektir. Gazze'deki korkunç durum ve Filistin topraklarının yasa dışı işgali artık sona ermelidir." dedi.

Yunanistan kıskaca alınıyor! Ankara'nın kamikaze dron hediyesi panik yarattı: Türkiye ipi sıkı tutuyor Yunanistan kıskaca alınıyor! Ankara'nın kamikaze dron hediyesi panik yarattı: Türkiye... Haberi Görüntüle

'FİLİSTİN DEVLETİNİ ARTIK TANIYALIM'

De Sutter, "Filistin devletini artık tanıyalım. Belçikalı Yeşiller olarak yeni yasama döneminin ilk önergesinde bu çağrıda bulunuyoruz." ifadesini kullandı.

Belçikalı siyasetçi, Filistin'i tanıma girişimlerinin şimdiye kadar başarısız olduğunu kaydederek, "Umarım parlamentoda Filistinliler için özgürlük ve eşit haklar yolunda ilk adımları atmak isteyen bir çoğunluk buluruz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading