Sitede Ara

Belçika'dan Gazze'ye havadan yardım kararı: 'Durup izlemeyeceğiz'

Belçika'dan Gazze'ye havadan yardım kararı: 'Durup izlemeyeceğiz'

Belçika, İsrail bombardımanı altındaki Gazze Şeridi'ne havadan yardım ulaştırma kararı aldı. Buna göre yardım malzemeleri taşıyan ilk uçağın 4 Mart tarihinde yola çıkacağı bildirildi.

Dünya

14.05.2024, 18:25

İsrail'in 147 gündür acımasızca bombaladığı Gazze Şeridi'nde durum her geçen gün kötüleşiyor. 30 bini aşkın sivilin öldürüldüğü saldırılarda 70 binin üzerinde yaralı ve enkaz altından çıkarılamayan binlerce Filistinlinin olduğu tahmin ediliyor. Aynı zamanda açlıkla da mücadele eden Filistinlilere ulaştırılacak yardımlar işgal kuvvetleri tarafından engelleniyor. Refah Sınır Kapısı'ndan bazen sınırlı sayıda yardım tırı geçişine izin verilirken bazı günlerde tek bir yardım tırı dahi Gazze'ye alınmıyor. Filistinlilere yardımlarını ulaştırmak isteyen ülkeler üse başka yollara başvurmak zorunda kalıyor. Havadan yardım bu seçeneklerden biri. 

Bu konuda Belçika'dan bir açıklama yapıldı. Belçika Savunma Bakanı Ludivine Dedonder ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Caroline Gennez Gazze'ye havadan yardım kararı alındığını duyurdu. Sosyal medya hesaplarından ayrı ayrı yapılan açıklamada operasyonun Savunma Bakanlığı tarafından üstlenileceği duyuruldu. Savunma Bakanı Dedonder, keşif ekibinin Ürdün'de bulunduğunu ve burada hazırlık yaptığını belirtti ve yardımların 4 Mart'ta  A400M tipi askeri nakliye uçağıyla yola çıkaracağını ifade etti. 

Kalkınma Ve İşbirliği Bakanı Gennez ise "İnsanlığın Gazze'deki acısı eşsizdir. On binlerce ölü, 1 milyondan fazla yerinden edilen ve kıtlık. İnsani yardım engelleniyor veya ateş altında kalıyor. Durup izlemeyeceğiz. Belçika, Gazze halkına havadan insani yardım gönderecek." ifadelerini kullandı.

Paşinyan, Zelenski'nin izinde! Ermenistan, NATO üyeliği için önemli aşama kaydetti Paşinyan, Zelenski'nin izinde! Ermenistan, NATO üyeliği için önemli aşama kaydetti Haberi Görüntüle

İSRAİL YARDIM BEKLEYEN FİLİSTİNLİ SİVİLLERİ VURDU: 112 ÖLÜ

İşgalci İsrail ordusunun dün Gazze'yi kuzeyden güneye bağlayan Reşid Caddesi üzerinde bulunan Nablus Kavşağı'nda insani yardım için bulunan Filistinli sivillere yönelik saldırısında en az 112 kişi hayatını kaybetmiş, 760 kişi ise yaralanmıştı. İsrail, 7 Ekim'den bu yana hastane, okul, ibadethane, yerleşim yeri demeden ve özellikle sivillerin sığındığı bölgeleri işaretleyerek saldırıyor. İsrail ordusu, 147 gündür saldırdığı Gazze'de en az 13 bin 230’u çocuk, 8 bin 860’ı kadın olmak üzere 30 bin 228 Filistinliyi öldürdü, 71 bin 377 kişiyi ise yaraladı.

ABD'li yetkililer ifşa etti: Katil İsrail, İran'daki hedeflerini belirledi ABD'li yetkililer ifşa etti: Katil İsrail, İran'daki hedeflerini belirledi Haberi Görüntüle

HAVADAN YARDIM

İsrail’in yoğun saldırısı altındaki Gazze’nin kuzeyine, savaşın başlangıcından bu yana ilk kez havadan insani yardım 24 Şubat'ta ulaştırılmıştı. İlaç, gıda ve yakıttan oluşan dört tonluk malzeme  Ürdün Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçakla Gazze Şeridi'ne gönderilmiş, paketler paraşütlerle Gazze’nin kuzeyindeki Tal Al-Hava Hastanesi’ne indirilmişti.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading